Fem gode råd til dig der køber flybillet online

Det er altid godt at friske grundreglerne op, når du er ude efter den bedste og billigste flybillet

De fleste bruger efterhånden nettet, når de booker flybilletter. Og det gælder både, når det sker det gennem et rejseselskab eller direkte hos flyselskabet.

Generelt er priserne på flybilletter faldet i de seneste år, men til gengæld er prisforskellen ikke så stor, som den har været.

Men selv om du bruger en søgemaskine, så kan du dog ikke være helt sikker på, at du dermed får den billigst mulige billet. Og Bjarke Finlov fra bookingsitet Ticket2travel.dk har nogle gode råd, du måske ikke har tænkt over.

TV: Stor test: Her er den bedste rejsesøgemaskine

1. Tjek prisen på gebyrer
- Fejl opstår. Og hvis du kommer til at skrive dit navn forkert, bliver du nødt til at få lavet en navneændring på billetten. Den kan dog i værste fald betyde gebyrer op imod 1000 kroner. Når priserne på flybilletter er så ens, kan bookingsiderne ikke længere tjene deres penge på flybilletten, men på den jungle af gebyrer, som kommer efterfølgende. Derfor bør du undersøge gebyrpriserne, inden du booker.

Her er de mest irriterende rejsegebyrer

2. Kan du komme igennem til en medarbejder?
- Som forbruger er det vigtigt at kunne komme i kontakt med en medarbejder, hvis der opstår problemer. Derfor er det en god ide, at teste om det er muligt at komme i dialog med kundeservicen, f.eks. via telefon, mail eller chat. Det virker umiddelbart som det rene tidsspilde, men får du senere problemer, skal de typisk kunne afhjælpes hurtigst muligt. Se også på anmeldelserne på hjemmesiden Trustpilot, hvor kunder anmelder virksomheder. 18 virksomheder, som sælger flybilletter, er i skrivende stund registreret på Trustpilot.

Skulle betale i kroner - blev trukket i dollar

3. Book i god tid
- Destinationen er afgørende for i hvor god tid du skal bestille flybilletten. Hvis det er til en forlænget weekend i Europa, kan fem uger være i god tid. Hvis det er en tur til USA eller Thailand, skal der bookes så tidligt som muligt. Antallet af flyafgange mellem København og Paris er højere end antallet af afgange til New York, og derfor er der relativt færre afgange mellem de lange flyvninger end de europæiske. Det betyder, at de lange flyvninger hurtigere fyldes op og sjældent falder i pris, jo tættere man kommer på afgangsdatoen.

Hvornår du skal booke rejsen afhænger af destinationen

4. Dyrere at flyve med mellemlandinger
Prisen på en flybillet med mellemlandinger er som udgangspunktet billigere end den direkte rute. Men ifølge Bjarke Finlov glemmer de fleste, at udgifterne til forplejning i lufthavnen er uforholdsmæssigt høje. Derfor vil direkte flyvninger oftest være billigere i sidste ende, hvis alle mellemregninger lægges sammen.

Mellemlandinger kan blive dyre

5. Konkursforsikring
Efter den såkaldte Roskilde-dom, der blev afsagt for nylig, skal du ikke regne med, at sitet du booker flybilletten igennem, betaler pengene tilbage, hvis din rejse aflyses, fordi flyselskabet går konkurs. Derfor kan det være en ide at tegne en konkursforsikring, især hvis du køber dyre flybilletter, siger Bjarke Finlov.

Flyselskaberne sylter din erstatningssag