Spar penge: Fem fede fif til storbyer

Hvorfor betale det hele, når du kan få det samme for det halve eller for slet ingenting?

Museum of Modern Art i New York har gratis adgang fredag eftermiddag. Foto: AP/Bebeto Matthews
Museum of Modern Art i New York har gratis adgang fredag eftermiddag. Foto: AP/Bebeto Matthews

At rejse er dyrt, men det behøver slet ikke være så kostbart, når bare man tænker sig lidt om. Vi ved efterhånden, at vi skal undgå turistfælder som restauranter, der ligger klos op ad en kendt attraktion. Disse steder er altid dyre i forhold til spisesteder et par gader eller fem derfra. Men der er andre ting at have in mente, hvis du rejser på et lavt budget. Spar penge på rejsen ved at følge disse fem forslag:

Tjek museer med gratis adgang

Hvis ferien går til en storby, er det værd at tjekke, hvilke museer og slotte der har gratis adgang. I London er der for eksempel en masse fine museer med gratis adgang, i Rom har alle kirker gratis entré og i Paris er der også gratis entré flere steder.

Planlæg, hvilken dag du ser hvad
Betalingsmuseer har ofte gratis entré en fast dag om ugen eller måneden, for eksempel har Deutsche Guggenheim i Berlin gratis adgang om mandagen og flere museer som Stadtmuseum Berlin har gratis adgang den første onsdag i måneden. I København er der gratis adgang på de fleste museer om onsdagen for eksempel Thorvaldsens Museum, og New Yorks Moma (Museum of Modern Art) har gratis adgang hver fredag fra kl. 16 til 20.

Læs også: 8 tips til gratis oplevelser i Paris

Minimer transport-udgifter
Tag altid metro og bus fra lufthavnen til centrum. Tænk kreativt: Lej en cykel, køb 1-2-3 dages-metro/buskort (jo flere dage, desto større rabat), brug en bådtaxa i stedet for at tage den dyre turist-kanalrundfart, undersøg, om der er gratis busture for turister i den by, du skal til og sidst men ikke mindst: Gå!

Bo i private hjem
Det er ofte billigere at leje en lejlighed via sites som Airbnb. Udover det er det billigere at bo der, kan du også lave morgenmaden selv, og du skal ikke betale i dyre domme for aftenkaffe og minibar, men kan købe sprut, kaffe med mere i det lokale supermarked og nyde det om aftenen.

Gratis guidede ture
Der er et hav af storbyer, hvor du kan finde lokale guider, der viser dig rundt i deres by mod drikkepenge. Mottoet er: Betal, hvad du har lyst til efter turen. Så er det op til din egen moral og økonomi at bestemme, hvor stort beløbet skal være.

Læs også: 4 gratis glæder for børn i London

0 kommentarer
Vis kommentarer