Syv ferier du gerne vil hjem fra

Var det noget med en campingferie i Helmand eller en badetur i verdens mest forurenede sø?

Måske tror du, at du har været på en slem ferie. Men se så her. (Collage: Jes Roger Petersen)
Måske tror du, at du har været på en slem ferie. Men se så her. (Collage: Jes Roger Petersen)

De fleste ferier vil du ikke hjem fra. Slet ikke når du ligger sammen med partneren under palmerne i 28 graders varme med en mojito i hånden, eller når du nyder dagens første kop friskbrygget kaffe på en fortovscafé i Paris.

Somme tider er uheldet dog ude, og man kan slå sig selv i hovedet over at have valgt netop det hotel, hvor 40 fulde britiske teenagere holder fest hver aften - eller måske pisser det ned fra morgen til aften hver dag i en uge på det, der skulle have været en solferie.

Men uanset hvad, så skal du være glad for, at du ikke har valgt en af følgende ferieløsninger.

Ikke at risikoen er særlig stor ...

Camping i Helmand
Helmand-provinsen i Afghanistan er Taleban-land. Her har 38 danske soldater mistet livet siden 2006 i et forsøg på at skabe ro i regionen, der er hårdt plaget af vold og vejsidebomber. Elendigheden og trøstesløsheden i det krigsramte område er ikke til at overse, og det måske eneste, der vil gøre din køretur med autocamper udholdelig, er de store mængder opium, du kan købe til spotpris. Helmand er således en af verdens største producenter af det euforiserende stof udvundet af opiumsvalmuen.

Badeferie i Karachay-søen
Føler du dig i fysisk topform, så drop våddragten, når du hopper i Karachay-søen, der er almindeligt anerkendt som verdens mest forurenede sø i verdens mest forurenede område. De store mængder atomaffald har gjort radioaktiviteten så heftig her, at man opnår en score på 4,44 EBq per kvadratmil, mens Tjernobylværket til sammenligning spredte et sted mellem 5 og 12 EBq over flere tusinde kvadratmil. Som udgangspunkt får man en dødelig dosis stråling i regionen i løbet af en time.

Vinsmagning i Riyadh
Få lande i verden har en så striks alkoholpolitik som Saudi-Arabien. Således afstår endda British Airways fra at servere øl og vin, mens man overflyver landets luftrum. Det wahhabistiske styre tillader ingen former for beruselse i dråbeform, men det kan dog lade sig gøre at opdrive spiritus, hvis du har de rette kilder.Flere beboere i landet brygger faktisk deres egen vin. Du kan dog godt regne med, at der hverken er tale om noget, der minder om hverken Chateaux Lafite eller Pingus. Tværtimod skal du nok bare være glad, hvis det lykkes dig at tvinge det ned i halsen og tilmed undgå at blive opdaget og idømt stokkeslag.

Lystfiskerferie ved Det Døde Hav
Du kommer til at vente længe - meget længe - før du får noget på krogen, mens du sidder på bredden af Det Døde Hav med en lang stang i hånden og et målebånd i den anden. For få steder i verden er du garanteret så lille en fangstchance som i den enorme saltsø beliggende 427 under havets overflade mellem Israel, Palæstina og Jordan. Det er lykkedes forskere at finde enkelte livsformer i form af bakterier og svampe, men fisk? Glem det.

Homoseksuel dannelsesrejse i Rusland
Glem også denne. Putin og hans ministre har vedtaget en lov, der har gjort det endnu sværere end tidligere at være både homoseksuel og russer. Meget bedre er det ikke som rejsende under regnbueflaget, da kærlighed og sex mellem to eller flere personer af samme køn ikke blot finder sted med liv og førlighed som indsats, men også kan straffes af landets domstole, hvis en eller flere repræsentanter fra det ofte brutale politikorps får nys om kys mellem mænd eller andet.

Sightseeingtur i åben bil i Mexico City
Byen er ikke blot kåret som en af de mindst charmerende i verden. Den er også ekstremt forurenet. Lykkes det dig alligevel at hive nogle kubikmeter smog ned i lungerne under dit besøg, så kan du glæde dig over, at du sandsynligvis mister livet i den vanvittige trafik eller bliver ramt af et vådeskud fra et bandeopgør, før du dør en langsom og pinefuld død af forureningsforårsagede følgesygdomme.

Solferie i Prince Rupert, British Columbia
Det er ikke bare Canadas mest regnfulde by. Det er angiveligt den by i verden, der kan prale af mindst solskin per år. Her regner det minimum 240 dage om året. Den gennemsnitlige sommertemperatur er i øvrigt kun lidt over 15 grader. Prince Rupert blev kåret som nummer 193 ud af Canadas 200 bedste byer i MoneySense Magazine sidste år. Men måske 2014 bliver bedre ...

0 kommentarer
Vis kommentarer