Se heatmap over den globale turisme

Se de steder i verden, hvor folk har taget flest feriebilleder

Har du nogensinde tænkt over, hvilke steder i verden der oftest bliver foreviget på enten mobiltelefon eller kamera?

Det kan du få en fornemmelse af på sightsmap.com, der er bygget op på baggrund af Googles Panoramio, hvor folk tager billeder og uploader dem på Google Maps.

Sightsmap blev skabt i 2012 af den estiske computerprofessor Tanel Tammet, og her kan du blandt andet se de 1.000 mest fotograferede steder i eksempelvis Danmark eller et andet land eller område.

Lidt overraskende er det måske, at hverken Eiffeltårnet eller Frihedsgudinden eller Colossæum når i Top 10. Faktisk ligger en række af verdens mest populære attraktioner ganske langt nede på listen.

På kortet er de gule område de mest taggede efterfulgt af orange, lyserød og lilla.I Danmark er det helt klart steder som Nyhavn, Amalienborg og Rådhuspladsen, der er mest fotograferet.
I Danmark er det helt klart steder som Nyhavn, Amalienborg og Rådhuspladsen, der er mest fotograferet.


1. Guggenheim, New York
Det fulde navn er Solomon R. Guggenheim Museum. Det ligger på en af Manhattans absolut bedste adresser på 5. Avenue ved Central Park og besøges hvert år af mere end en million gæster. Oprindelig var museet dedikeret avantgardekunst, men værker af mestre som van Gogh og Manet er også udstillet ligesom Picasso nedenfor.

Se også: 4 fede gratis glæder i New YorkSe også: TV: Er det verdens højeste stripperstang

2. Trinità dei Monti v. Den Spanske Trappe, Rom
Det er nok ikke kirken som sådan, turisterne kommer efter. Det er derimod Den Spanske Trappe i forgrunden, der er genstand for fotograferingen. De fleste Rom-farende kommer på et eller andet tidspunkt forbi attraktionen, hvor man skal gøre sig ualmindeligt umage for ikke at blive foreviget på andre turisters feriebilleder.

Se også: TV: Sådan bliver du lokal i RomSe også: TV: Hemmeligheder fra Rom

3. Park Güell, Barcelona
Antoni Gaudis Park i på Carmel-bakken i Barcelona blev færdigbygget i 1914 og skulle oprindelig have huset en række palæer og herregårde, men det blev en økonomisk fiasko for landejer Euzebi Güell, der endte med at sælge området til de lokale myndigheder, som så åbnede parken for offentligheden.

Se også: Sære love: Bikini-forbud i BarcelonaSe også: Spanien vil have flere penge ud af turisterne

4. Moulin Rouge, Paris
Lige siden den pukkelryggede maler Toulouse-Lautrec hang ud her blandt glædespiger og cigarrygende kønsfæller i slutningen af 1800-tallet har stedet været omgærdet af lige dele dekadent morskab og myter. Den lumre Cabaret var stedet, hvor man opfandt den frække can-can, og den dag i dag kan du være sikker på at se masser af damelår, når du bestiller en flaske Champagne under aftenens forestilling.

Se også: Stadig byernes by

5. Jomfrutårnet, Istanbul
Ifølge legenden spærrede en tyrkisk kejser sin elskede datter ind her, efter et orakel havde spået, at hun ville blive dræbt af en giftslange. Tårnet lå langt fra kysten og skulle derfor beskytte hende mod slanger. Men på hendes 18-års fødselsdag døde hun i hans arme, da en slange krøb op af den frugtkurv, faderen gav hende. Moralen er vist, at man ikke kan blive ved med at beskytte sine udskyldsrene døtre mod farlige slanger - og mænd.

(Foto: Malene Fenger-Grøndahl) Udland Smag dig gennem sultanens by

6. Ponte dell'Accademia, Venedig
Broen, der er blot en af fire broer, som krydser Canal Grande, er opkaldt efter kunstakademiet Accademia di Belle Arti di Venezia, der indtil 2004 holdt til i Scuola della Carità. De første planer om at bygge broen blev lagt i 1488, men i en forhalingsproces der er dansk brobyggeri værdig, blev den ikke opført før i 1854. Den blev erstattet af en træbro i 1933, indtil man i 1985 byggede den tredje variant, der var næsten identisk med den forgående.

Se også: Her er verdens mest sexede soveværelseSe også: Venedig træt af at være 'forlystelsespark'

7. Hôtel de Paris Monte-Carlo, Monaco
Få hoteller i verden er så ikoniske som det hundedyre og luksuriøse Hôtel de Paris Monte-Carlo i skatteparadiset. Det er blevet benyttet i masser af film - blandt andre James Bond-filmene 'Goldeneye' og 'Never say never again'.

Se også: Fetterlein er din guide på de riges legeplads

8. Piazzale Michelangelo, Firenze
Det er ikke selve pladsen, man kommer for at fotografere. Det er udsigten over den toscanske hovedstad, der i store træk ser ud, som den gjorde for mange hundrede år siden. Et absolut must under besøget i Firenze.

Se også: Forlænget weekend i fabelagtige Firenze

9. Caminito, Buenos Aires
Carminito betyder 'lille sti', og når man ser de fine farvede huse i La Boca-kvarteret forstår man godt, hvorfor kameraet bare må frem. Kvarteret er blandt andet berømt i Argentina for tangoen af samme navn, der blev komponeret i 1926 af Juan de Dios Filiberto. Pastelfarverne er fra 1950'erne og malet af kunstneren Benito Quinquela Martín.

Se også: TOP FEM: Her finder du verdens smukkeste kvinder

10. Sankt Stefan-basilisken (Szent István Bazilika), Budapest
Det er kun den tredjestørste kirke i Ungarn, men til gengæld har den landets største og tungeste klokke, der vejer mere end ni ton. Basilisken blev færdigbygget i 1905. I dag kan besøgende hver torsdag overvære en koncert af cirka en times varighed.

Se også: Pest eller Buda?

0 kommentarer
Vis kommentarer