Vi vil have ens regler for håndbagage

Nogle flyselskaber tillader dig at medbringe højst fem kilo håndbagage, mens vægten hos andre er ubegrænset. Se hvilke her

Flyene er stort set ens. Så det burde ikke være der, forskellene i bagagereglerne har deres udspring.

Men der er stor forskel på, om du rejser til eksempelvis Spanien med Thomas Cook eller med Iberia. For hos charterselskabet må du højst medbringe håndbagage, der vejer fem kilo, mens du hos Iberia har ubegrænset vægt.

Se også: Læserne: Vi vil betale flybilletter efter vores vægt

Og heller ikke på de ydre dimensioner er der fællesregler for håndbagage. Hos Iberia er man igen mest liberal og lader kunderne medtage bagage, der måler 56x45x25 cm, mens man hos KLM kun må medbringe en kabinekuffert på 55x35x25 cm.

Det skaber forvirring hos de rejsende, og en undersøgelse foretaget af rejsesøgemaskinen Skyscanner viser, at 89 procent af de flyrejsende vil have standardiserede regler på området.

Se også: TV: Stor test: Her er den bedste rejsesøgemaskine

Den Internationale Lufttransport-sammenslutning (IATA) har udsent en række anbefalinger, men det er op til det enkelte flyselskab, hvad man vil tillade. Det har naturligvis en betydning, at Thomas Cook flyver med charterrejsende, hvor stort set alle må formodes at have indskrevet bagage i flyets lastrum, mens man hos lavprisselskabet Easyjet, der blandt andet lever af ekstragebyrer for det meste, kun sjældent risikerer, at flyets vægt bliver for høj, når mange kun flyver med håndbagage.

Se også: Bør prisen på flybilletten påvirkes af din vægt?

Undersøgelsen viser desuden, at flypassagerer omgår reglerne ved at iføre sig deres tungeste tøj under rejsen. Og hver tiende har smuglet en ekstra pose med.

0 kommentarer
Vis kommentarer