Ny app: Lad dit humør guide dig på rejsen

Danskudviklet rejseapp til iPad gør nu din storbyferie lidt sjovere. Hent den helt gratis

Det er ikke svært at finde rejseguides på nettet. Og antallet af rejseapps er da også eksploderet de senere år.

Men Momondo Places skiller sig ud fra de andre ved ikke blot at tilbyde indholdet fra rejsesøgemaskinens fysiske guidebøger til henholdsvis Barcelona, Berlin, København, London, New York, Paris og Rom, men også ved at du kan vælge indholdet ud fra dit humør.

Er du for eksempel på enten kulturel rundtur i Paris med veninden - eller har du taget kæresten under armen i Rom og leder efter restauranter, hvor I kan se hinanden dybt i øjnene i stearinlysets skær, så er app'en indrettet således, at du drejer på et hjul og vælger en farve alt efter humør eller præferencer.

I hver cityguide er der mere end 200 engelsksprogede tips i kategorierne Romantic, Social, Family, Local, Cultural og Fancy.

Du kan naturligvis også sortere efter bydele og kategorier.

På plussiden tæller også, at app'ens kort og GPS ikke er afhængig af netopkobling. Således fravælger mange danske rejsende at være på nettet, når de går rundt i udlandet af frygt for de ofte vanvittigt høje roaminggebyrer.

- Så snart guiden er hentet til iPad’en, er alt indhold tilgængeligt offline. Det betyder, at du både kan bruge kort og GPS, mens du er på farten, uden at skulle frygte roaming-priser. Hvert eneste tip er markeret på offlinekortet, så det er nemt at få overblik over spændende steder, der er tæt på, siger Julie Pedersen, pressechef hos Momondo.

Et minus er dog, at Momondo Places endnu kun fås til iPad og altså hverken til iPhone eller Androidbaserede tablets eller telefoner.

- Vi er i gang med at udvikle en version til iPhone også, men der er endnu ikke truffet en beslutning om Android-baserede platforme, siger Julie Pedersen, der dog lover, at der løbende vil komme flere destinationer.

De kommende storbyer, der bliver en del af app'en, er Moskva, Lissabon og Amsterdam.

TV: Stor test: Her er den bedste rejsesøgemaskine