Hotelværelset kan være farligt for dit helbred

Stærke kemikalier og skimmelsvamp på badeværelset kan gøre dit hotelophold direkte sundhedsskadeligt

Mange sundshedsfarer gemmer sig på hotelværelset. Nogle er mere synlige end andre. (Foto: Colourbox.com)
Mange sundshedsfarer gemmer sig på hotelværelset. Nogle er mere synlige end andre. (Foto: Colourbox.com)

Vi rejser stadig mere. Og selv om de fleste sjældent bruger mere end sammenlagt nogle få uger om året på hotelværelser, så er der er god grund til at holde et vågen øje med de risici, du udsættes for.

I de fleste tilfælde er der blot tale om småsygdomme, allergier og maverinfektioner. Men i værste fald kan dine ophold være livstruende, skriver Oyster.com.

Heldigvis er mange hoteller begyndt at reagere på disse trusler, og du kan jo altid spørge om forholdene, før du booker.

1. Kemikalier i rengøringsprodukter
Man bruger ofte stærke kemikaler på hotellerne for at undgå bakterier. Men de kan også gøre dig syg. Kemiske carcinogener kan i værste fald være livstruende, og de kan øge risikoen for cancer. Der er også risiko for, at nogle af midlerne indeholder stoffer, der kan forstyrre dine hormoner og medvirke til fertilitetsproblemer eller misdannelser af fosteret.

2. Skimmelsvamp på badeværelset
Det ser ikke blot ulækkert ud. Det kan også medføre åndedrætsbesvær. Hvis hotellet har ordentlig ventilation, burde dette ikke forekomme.

3. Luftforurening
Ozonpartikler (der danner smog) kan give hvinende og anstrengt åndedræt for ikke blot allergikere, men for alle. Også rygerrum, der er stemplet som ikke-rygerværelser, kan give problemer. Nogle hoteller har særlige allergivenlige værelser, hvor der bruges luftrensere og særlige rengøringsteknikker.

4. Dunallergi
Hvis du ikke kan tåle dun og fjer, så kan du opleve kløende øjne, løbenæse og anden irritation og ubehag. Heldigvis tilbyder mange hoteller puder og dyner med kunstfyld.

5. Tør hud og kløende øjne
I skisæsonen oplever mange rejsende disse problemer på højtbeliggende hoteller, hvor luften er kold og tør. Det er ubehageligt, men løsningen er enkel. Gå efter hoteller, der har opstillet fugtspredere på værelset.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere