Sådan forbereder mænd og kvinder sig til ferien

Der er stor forskel på, hvor lang tid vi bruger på at pakke - og hvornår vi pakker

Mænd og kvinder har helt forskellig tilbage til pakning af kufferter. (Foto: Colourbox.com)
Mænd og kvinder har helt forskellig tilbage til pakning af kufferter. (Foto: Colourbox.com)

Vi glæder os alle til ferierejsen. Men der er stor forskel på, hvorledes kønnene takler forberedelserne.

For mens mændene tager ganske let på ferieforberedelserne, så er det ofte anderledes systematisk og stressende for det smukke køn.

Det fremgår af en undersøgelse, Epinion har gennemført for British Airways.

LÆS OGSÅ:

Se også: Så lang er den optimale ferie

- Undersøgelsen afslører blandt andet, at der er stor forskel på kønnenes pakkevaner, når de skal på ferie med fly. For eksempel begynder 48 procent af de danske kvinder allerede at pakke en uge før afrejsen - eller endnu tidligere. Omvendt pakker hele 67 procent af mændene først dagen før eller på selve afrejsedagen, siger Peter Rasmussen, chef for British Airways i Nordeuropa.

LÆS OGSÅ:

Se også: Familier skændes efter 25 minutters ferie

Ikke nok med at kvinderne pakker kufferten lang tid i forvejen - de bruger også længere tid på det. Kvinderne bruges således gennemsnitligt to eller tre timer på at pakke, mens mændene - også i denne diciplin - gør sig hurtigere færdig og klarer sagen på allerhøjst en time.

Stresskonsulent Kim Steen Nielsen fra Corporate Care kan nikke genkendende både til, at ferien være en stressfaktor, og til at feriestressen er stærkere hos i kvindernes bevidsthed, end i mændenes:

LÆS OGSÅ:

Se også: Kvinder får deres vilje

- Ferie er lig med frihed, hygge og masser af afslapning. Det er her, vores batterier lades op, og vi genvinder ny energi til hverdagen, men for rigtigt mange mennesker har det desværre også den stik modsatte virkning. Ofte har vi ekstra travlt på arbejdet lige op til ferien og oveni kommer så ferieforberedelsen med pakning og planlægning. Konsekvensen er ofte stress som igen kan føre til, at influenzaen eller forkølelsen melder sin ankomst, når vi er klar til afgang, siger Kim Steen Nielsen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Kvinder har 28 sæt tøj med på ferien

Til gengæld svarer 46 procent af alle, at deres ferie mentalt begynder i det øjeblik, de forlader deres hjem. For 30 procent begynder ferien, når de har checket ind i lufthavnen. Men også her er der forskel på mænd og kvinder. Mens hver tiende mand først oplever, at feriestemningen sætter ind, når han når frem til feriedestinationen, gælder det samme kun for hver tyvende kvinde.

Noget tyder altså på, at kvindernes længere forberedelsestid til ferien betaler sig, og at de er hurtigere til at koble af, når ferien begynder.

LÆS OGSÅ:

Se også: Kvinder invaderer mændenes kufferter

- Min erfaring – som i øvrigt bakkes op af forskning på området - viser, at kvinder ofte har sværere ved at give slip på ansvarsfølelsen end mænd. Og en høj grad af ansvarlighed gør det ofte svært at give slip og sige 'nu er det vist godt nok', uanset om det handler om, at lukke ned for arbejdet, forberede ferien, pakke osv.

- Derfor er et godt råd, at planlægge i god tid, både hvad angår nedtrapning af arbejdet og forberedelsen af ferien, siger Kim Steen Nielsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere