Voksne får ferien betalt af mor og far

Selv 29-årige får økonomisk hjælp til ferien af mor og far

At du selv er gammel nok til at have fået børn er ikke ensbetydende med, at du selv betaler for ferien. (Foto: Colourbox.com)
At du selv er gammel nok til at have fået børn er ikke ensbetydende med, at du selv betaler for ferien. (Foto: Colourbox.com)

Hvornår er man egentlig voksen?

Nogle mener, at man allerede i konfirmationsalderen 'træder ind i de voksnes rækker', mens man har ret til seksuelt samkvem i en alder af 15 og i øvrigt få valgret og kørekort som 18-årig.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er fem af de billigste rejsemål

Men i Danmark er der også mange personer langt over den alder, der ikke helt kan betegnes som voksne. I hvert fald ikke hvis det betyder, at man skal kunne sørge for sig selv.

For en undersøgelse foretaget af Hotels.com viser, at hele 15 procent af danskerne enten får betalt eller får økonomisk tilskud til ferien fra deres forældre.

LÆS OGSÅ:

Se også: Sådan får du råd til at tage på ferie

Særligt er det de 18-29-årige, der får hjælp, og hele 35 procent af disse ringer således til mor og far, når de skal ud at rejse. Ikke for at få gode rejsetip, men for at få penge.

LÆS OGSÅ:

Se også: Skiferie i sparetider

Mere overraskende er det, at også de 30- og 49-årige får tilskud.

Ifølge undersøgelsen havde således 22 procent af de 30-39 årige og mere end hver tiende (13 procent) af de adspurgte mellem 40-49 år til tider fået et økonomisk bidrag fra forældre eller svigerforældre - uden at disse vel at mærke selv havde været med på rejsen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Power-par med penge vil redde Langeland

- Selvom der konstant er fokus på en slunken privatøkonomi, så er rejser efterhånden blevet et basiskrav for mange danskere. Men for nogle, eksempelvis voksne studerende, kan det være svært at få råd til ferien, og så er det helt naturligt at forældre hjælper deres voksne børn økonomisk i det omfang, de kan.

- Herudover er et tilskud til ferien jo en yndet gave – uanset beløb, fortæller Yvonne Bonanati fra Hotels.com.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere