Det værste ved flyrejsen?

Det er da sidemanden

Nogle gange kan selv en kort flyvetur opleves lang.
Nogle gange kan selv en kort flyvetur opleves lang.
Følg Ferie

Noget af det absolut værste ved massetransport er, nåja masserne.

Vi bryder os generelt ikke om at få overskredet vores intimsfære. Og noget af det absolut værste, når vi rejser med fly, er da også sidemanden, viser en undersøgelser, som Epinion har lavet for British Airways.

I alle tre skandinaviske lande er det således omkring seks ud af ti, som angiver sidemænd som en kilde til irritation på flyrejsen. Og i både Danmark og Norge står ubehagelige sidemænd endda højest på listen over irritationskilder.

LÆS OGSÅ:

Er du til vinduessædet eller midtergangen?

Hos det britiske flyselskab British Airways er man da heller ikke overrasket over resultaterne.

- Det er jo mennesker, vi flyver med, og derfor kan der nogle gange opstå irritationer mellem to sidemænd.

SE OGSÅ:

TV: Lad dog være med at klippe tånegle i flyet

- Vi har også oplevet, at det for nogle passagerer er grænseoverskridende at skulle sige noget, hvis sidemanden for eksempel hører for høj musik i sine høretelefoner. Det kan resultere i, at man i stedet får en dårlig flyoplevelse. I sådanne tilfælde er vores råd derfor altid, at man tager diskret kontakt til flypersonalet, som jo i langt de fleste tilfælde kan hjælpe med at finde en ny plads, hvor man ikke føler sig generet, eller finde en anden løsning på problemet, siger Peter Rasmussen, chef for British Airways i Nordeuropa.

LÆS OGSÅ:

Vil du slippe for en sidemand i flyet?

Ifølge Karen Hvidtfeldt Madsen, lektor på Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet, er det både forståeligt og paradoksalt, at vi har svært ved at rumme oplevelsen af andre, mens vi rejser:

LÆS OGSÅ:

Ti passager-typer fra helvede

- I dag føler vi os hele tiden tæt på andre mennesker gennem mobiltelefonen eller via de sociale medier. Men samtidig opleves den tætte fysiske kontakt i et tog eller et fly ofte som grænseoverskridende, nogle gange direkte urovækkende eller angstfremkaldende. På den ene side rejser vi stadig oftere og længere væk for at opleve noget nyt, og i den forbindelse er det tankevækkende, at oplevelsen af at komme for tæt på sidemanden i flyet kan være noget af det vanskeligste at håndtere på rejsen.

SE OGSÅ:

TV: Vælg den perfekte sidemand i flyet med Facebook

Undersøgelsen viser desuden, at det især er kvinder, der bliver irriteret over ubehagelige sidemænd, når de flyver. I Danmark er det 66 procent af kvinderne, der bliver irriteret over ubehagelige sidemænd, mens det tilsvarende kun er 52 procent af de danske mænd.

LÆS OGSÅ:

Se verdens bedste business class

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+