TV: London t/r på en dag - giver det mening?

Rejseredaktøren gav ideen om at rejse til London og hjem igen samme dag en chance. Men gav det overhovedet mening?

Ud og hjem igen samme dag, lød opgaven. Til London fra København. Og jeg må ærligt tilstå, at det lød om ikke som en fysisk umulighed, så i det mindste som en tåbelighed.

- Men det er jo supersmart, at Easyjet nu har åbnet en rute, der flyver ud af København klokken 7.00 og tilmed også har den sidste afgang fra London hjem til København. Så kan man jo tage på endagsshoppingtur, kvidrede den søde pr-pige, der repræsenterede lavprisselskabet.

Hun ville sikkert sætte pris på, at jeg i min artikel skrev noget med, at en enkeltbillet til den engelske hovedstad kan købes fra 237 kroner, eller at jeg opremsede en række af de tillægsydelser, den britiske luftgigant også tilbyder.

I stedet kastede jeg mig bare over opgaven med det ene formål for øje: Giver det nogen mening at rejse ud og hjem til London samme dag?

TV: Her er Londons mest hippe gade

Selve flyvetiden er angivet til over to timer, men i praksis taget det ikke over en time og 40 minutter. Dertil skal lægges transport til og fra lufthavn på begge sider.

Jeg bor på Vesterbro i København, hvilket er lige under et kvarter fra lufthavnen med Taxi. Således var jeg nødt til at stå op 4.20, hvis jeg skulle have en rimelig tidsmæssig sikkerhedsmargin i lufthavnen.

Check-in og boardingkort var ordnet online hjemmefra. Til både ud- og hjemrejse.

Se Claires tips til London

Alt forløb planmæssigt, og ankomsten var hurtigere end planlagte 8.05 i Gatwick syd for London. Jeg havde ligeledes hjemmefra købt billet til Gatwick Express-toget der tager præcis en halv time til Victoria Station. Det gik klokken 8.14 lokal tid (en time tidligere end i DK). Jeg gik næsten direkte ind i toget.

8.44 stod jeg ud på Victoria Station midt i morgenmylderet. Der var kø ved billetautomaterne til The Tube, men 8.55 steg jeg ind i et propfyldt tog på Victoria-linjen.

Efter at have fået et lidt for intimt kendskab til en indisk mand i jakkesæt og en frodig ung kvinde med en stærk parfume og en meget hård håndtaske, ankom jeg få sveddryppende minutter senere til Oxford Circus, hvorfra shoppinggaderne Oxford Street, Bond Street og Carnaby Street alle var inden for gåafstand.

TV: Oplev London på et minut og 29 sekunder

Først nuppede jeg en sandwich og en kildevand på en af Costa Coffee-kædens mange cafeer og slentrede så rundt på jagt efter steder, jeg skulle foretage min juleshopping (eller i virkeligheden forny min egen garderobe).

Hvordan det forløb, kan du se i min lille London-mobilvideo foroven i artiklen.

For at nå flyet hjem fra Gatwick klokken 19.50, skulle jeg forlade det centrale London ikke meget senere end 17.30. Da jeg ikke havde noget bagage at tjekke ind, tillod jeg mig først at være i lufthavnen klokken 18.30. Og selv med de berygtede køer i sikkerhedskontrollen er der lidt at give af.

Gratis storbyapps fra Lonely Planet

Sammenlagt giver det vel cirka otte timer til shopping og hygge i London. Plus/minus en time. Det er ikke meget, men man kan sagtens nå at få Visakortet til at gløde.

Min personlige konklusion er dog ikke desto mindre ganske klar: Hvis du kan afse pengene til en hotelovernatning så tag aftenen med og få en oplevelse på en af de mange gode restauranter, London er blevet så kendt for at huse i de senere år. Eller tag eventuelt i teatret. London er uden sammenligning verdens største teaterby.

Labre Lotts livlige London