Se hvilket land der har de billigste flybilletter

Vi kan sammenligne os med Rumænien og Ukraine

Det er dyrt at være dansker, når man skal flyve indenrigs. Konkurrencen på ruterne er ganske lille, og det bærer en stor del af skylden. (Foto: Colourbox.com)
Det er dyrt at være dansker, når man skal flyve indenrigs. Konkurrencen på ruterne er ganske lille, og det bærer en stor del af skylden. (Foto: Colourbox.com)

Som udgangspunkt har Danmark ikke ret meget til fælles med Ukraine og Rumænien. I hvert fald ikke når det gælder velstand eller politiske forhold.

Men når man taler om prisen på en flybillet, ligger vi meget ens. Det viser en undersøgelse foretaget af rejsesøgemaskinen Skyscanner.

Se også: Fem gode råd til dig der køber flybillet online

Billigst er det at være portugiser, mens det ikke er så sjovt at bo i Ungarn, når man udregner prisen på en flybillet udregnet per kilometers flyvning.

Den gennemsnitlige pris i Portugal er 0,90 kroner per kilometer, mens man i Ungarn betaler 3,38 kroner for den samme distance.

Se også: Ryanair: Flyv til New York for 75 kroner

Vi ligger præcis midt i det europæiske felt med 1,27 kroner per kilometer. Indenrigsflyvningen er dog dyr i Danmark med en gennemsnitspris på 3,93 kroner.

Helt kort konkluderes det, at jo flere konkurrerende flyselskaber, der er på den samme rute, jo billigere er det.

I store lande som USA og Rusland er inderigsflyvningerne lige som billige som udenrigsflyvningerne i Danmark.

Se også: Ændrede flybillet og spiste gratis i et år

Generelt er det billigst i Asien, hvor samtlige undersøgte lande placerer sig under gennemsnitsprisen.

0 kommentarer
Vis kommentarer