Branson leder efter rum-dreng

Den knægt, der i 1988 gav Virgin-ejeren ideen til at rejse ud i rummet, får måske selv en tur til en værdi af mere end en million kroner

SpaceShipTwo ses her efter det er blevet frigjort fra løfteflyet WhiteKnightTwo. (Foto: AP)
SpaceShipTwo ses her efter det er blevet frigjort fra løfteflyet WhiteKnightTwo. (Foto: AP)

Erhvervs- og levemanden Richard Branson, der er manden bag Virgin-brandet, der foruden et fly- og et pladeselskab også dækker over et program, der tilbyder civile rumrejser i fartøjet SpaceShipTwo.

Virgin Galactic blev oprettet i 2004, men ideen fik Branson tilbage i 1988, da en ung knægt i tv-programmet 'Going Live!' spurgte milliardæren tilbage i 1988, om han havde tænkt på at rejse ud i rummet.

Se også: Bliv charterastronaut fra december

- Jeg ville elske at rejse ud i rummet. Jeg tror, at stort set alle, der ser dette show, ville elske at komme ud i rummet. Når du ser de utrolige billeder og udsigter, så kan jeg ikke forestille mig, at der må være noget flottere. Så hvis du bygger en rumfartøj, så vil jeg meget gerne rejse med dig, sagde han til den drengen, der hed Shihan Musafer.

Nu tilbyder Branson ham tilsyneladende en tur i SpaceShipTwo - eller måske bare at overvære en afgang. Forskellen er markant.

Se også: Jomfru-stewardesser klager over gennemsigtige uniformer

- Vi vil tilbyde ham chancen for at slutte sig til os og overvære en rumflyvning som en VIP-gæst, lyder det således fra rigmanden.

Det vides ikke, om Shihan er blevet kontaktet endnu, men han bør være midt i 30'erne i dag.

Se også: Richard Branson gør klar til rumturisme

En tur med rumfartøjet, der altså endnu ikke er klar til at tage passagerer med, koster i skrivende stund 1,35 millioner kroner. Indtil videre har mere end 700 personer købt en billet - og angiveligt er berømtheder som Brad Pitt, Angelina Jolie, Ashton Kutcher og Tom Hanks iblandt.

0 kommentarer
Vis kommentarer