Her får du mindst sex

Mens storby- og strandferier sætter skub i aktivitetsniveauet i sengen, ser det anderledes kedeligt ud, hvis du er campingferie

Tanken om en ferie i det fri og under åben himmel (eller i hvert fald under en teltdug) lyder tillokkende, men det er altså ikke der, vi danskere kaster os ud i mest lagengymnastik. Foto: Colourbox
Tanken om en ferie i det fri og under åben himmel (eller i hvert fald under en teltdug) lyder tillokkende, men det er altså ikke der, vi danskere kaster os ud i mest lagengymnastik. Foto: Colourbox

Kongespil, en kold øl i stolen foran teltet og en optændt grill om aftenen – det lyder som en både hyggelig og afslappende måde at holde ferie. Men måske også for afslappende. Campingferien risikerer nemlig at sætte feriegæsterne ned i laveste aktivitetsgear.

En ny befolkningsundersøgelse lavet af Epinion for Spies viser nemlig, at danskerne har to procent mindre sex på campingferier end på en almindelig hverdagsuge.

Camping har en negativ effekt på danskernes sexliv

Omvendt står det til med strandferier og storbyferier. På en strandferie har danskerne 51 procent mere sex end på en almindelig hverdagsuge, mens storbyferier sætter sexlivet op med 46 procent. På en tredjeplads er skiferien, som sætter sexlivet op med 23 procent sammenlignet med en almindelig hverdagsuge.

Campingferien må dermed se sig selv som bundskraberen. Det er samtidig den eneste ferieform i undersøgelsen, som har en negativ effekt på danskernes sexliv.

Det er dog, ifølge klinisk sexolog og speciallæge i psykiatri, Birgit Dagmar Johansen, ikke så underligt. En ferie til Paris udløser nemlig nogle andre hormonstoffer i kroppen end en tur til campingpladsen i Bellahøj:

- Oplevelsen af kunst og andre kulturer medfører en trang til at forstå verden omkring os. Det fremmer dannelsen af dopamin i hjernen. Og jo mere dopamin vi har, desto mere aktive bliver vi. Det betyder, at vi får mere lyst til sex og er mere tilbøjelige til at forelske os, siger Birgit Dagmar Johansen.

En ferie til Paris udløser nemlig nogle andre hormonstoffer i kroppen end en tur til campingpladsen i Bellahøj

At danskerne vælger storbyferien for at dyrke det intime samvær er noget, som landets rejsebureauer er bevidste om:

- Vi vil gerne give danskerne mulighed for at dyrke hinanden og tage sig tid til romantiske øjeblikke. Med vores storbyferier kræver det hverken den store tid eller det store budget at få det til at lykkes, siger Torben Andersen, kommunikationschef i Spies, der netop har lanceret en kampagne, der skal sende danskerne af sted på storbyferier som et romantisk afbræk fra en stresset dagligdag.

0 kommentarer
Vis kommentarer