Størrelsen betyder faktisk noget

Hos disse selskaber gør du klogt i at begrænse mængden og størrelsen af din håndbagage

Størrelsen betyder noget (Foto: Colourbox)
Størrelsen betyder noget (Foto: Colourbox)

Gad vide, om den kan være der? – Bekymringen kommer ofte snigende, når man ruller af sted mod flyet og ikke er helt sikkert på, om kufferten får lov at komme med ombord.

Mad med superkræfter til rejsen

Frygten for at stå der ved gaten og blive peget over mod det lille kuffertbur med ordren ”den skal passe derned, ellers kan vi ikke tage den med” er næsten overvældende, og kan give én lyst til helt at droppe håndbagagen og tjekke alle pakkenellikerne ind.

Hvem er størst?

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)
 

Nu om dage er der ikke en regel, der gælder alle selskaber. Luftfartselskaberne kan – eller vil – simpelthen ikke blive enige om, hvor meget håndbagage de rejsende må have med ombord.

De bedste øer i Stillehavet til...

Hos nogle selskaber kan du således tage din mellemstore rullekuffert med og fylde den til randen, mens du hos andre selskaber kun kan have den lille kuffert med og absolut ikke må overstige den fastlagte kilobegrænsning.

For at gøre det nemmere for alle de forvirrede håndbagage-rejsende, har BBC undersøgt 17 af de store europæiske luftfartselskaber og klarlagt, hvem der tillader hvilke størrelser håndbagage.

Sådan bliver du opgraderet på din næste flyvetur

Det viser sig, at det spanske selskab Iberia er mest generøse, når det kommer til hver kundes plads til håndbagage, og at flyselskaberne Thomas Cook og Thomson er de mindst generøse.

Overraskende nok er lavprisselskabet Ryanair ikke i bunden af listen – trods sit tidligere ry for at have meget høje bagageafgifter.