Annonce:
Annonce:

Vi farer vild i udlandstakster

Data og tale i udlandet – hvilke teleselskaber er bedst?

(Foto Giuseppe Milo/Flickr)
(Foto Giuseppe Milo/Flickr)
Annonce:
Følg Ferie

Flere undersøgelser bekræfter, at de danske tele-forbrugere har svært ved at gennemskue reglerne for udlandstelefoni. Et flertal er slet ikke klar over, at EU-Kommissionen i starten af sommeren halverede prisen på data i udlandet. I stedet tænker mange at tale og datatrafik i udlandet er lig med høje regninger og uigennemskuelige takster.

Frygten for mobilregninger, der ender med at blive lige så ruinerende som Odense-borgmester Anker Boyes, resulterer i, at to ud af tre altid slukker mobilen, når de rejser. Det til trods for, at 55 procent føler, at det begrænser deres adfærd på ferien.

Spar penge ved at vælge alternative storbyferier

Det vil teleselskaberne selvfølgelig gerne til livs, og flere af dem laver derfor særligt tilpassede udlandstilbud, som giver forbrugerne mulighed for at slippe bekymringerne og bruge mobilen i udlandet.

Annonce:

Teleselskabet 3 er det selskab, der mest markant melder sig på banen i kampen.

I foråret droppede 3 således roamingafgiften i både Hongkong, Irland, Italien, Storbritannien, Sverige og Østrig. Det resulterede i, at roamingforbruget steg med 5000 procent i de mest populære af landene. Det er ifølge 3's administrerende direktør, Morten Christiansen, et udtryk for, at selskabet har ramt et centralt behov hos kunderne, og det betyder, at selskabet nu udvider konceptet, så det dækker yderlige fire lande i Europa, nemlig Frankrig, Norge, Schweiz og Tyskland.

Annonce:

– Vi har valgt at fjerne de høje roamingpriser, fordi vi kan se, at kunderne har et behov for at være online i udlandet her og nu. Der er tale om en økonomisk tung investering for os, der forudsætter et tæt samarbejde med operatører i andre lande. Men vi er overbeviste om, at det er på denne bane, at slaget om kunderne skal slås. Og indtil videre tyder alt på, at kunderne både bemærker og belønner os for initiativet, siger Morten Christiansen i en pressemeddelelse.

700 fulderikker på slap line

Også andre selskaber har indført tiltag, som skal skabe tryghed for kunderne, når de bruger mobilen i udlandet. Hos Telia har man tjenesten Roam like home, som giver privatkunden mulighed for at bruge sine minutter og sms'er i Norden og Baltikum.

– Vi har lagt specielt vægt på tryghed for kunderne, så man altid er i kontrol og har overblik over forbruget. Det gør sig også gældende med vores dataroaming-service SurfAbroad, hvor kunderne aktivt tilkøber datapakker, når det fastsatte loft nås. Dermed kommer der ingen overraskelser på regningen, siger David Engstrøm, der er pressechef hos Telia.

Årets 355 dage i Danmark
Kunderne tilbydes en lidt anden løsning hos Telenor. Her kan man tilkøbe forskellige pakker, når man skal til udlandet, men generelt er det ikke udlandet, selskabet fokuserer på.

Annonce:

– Vi tilbyder pakker, som giver tryghed ved brug af telefoni og data i udlandet – f.eks. kan man købe 40 MB data for 29 kroner om dagen i EU og Norden. Eller 150 MB for 69 kroner om dagen. Vi har ikke aktuelle planer om helt at fjerne roaming. Vi fokuserer på at skabe det bedste mobilnetværk og den bedste service – altså på de ting, som betyder noget de 355 dage om året, hvor kunderne opholder sig i Danmark, siger Tom Lehn-Christiansen, pressechef hos Telenor.

Til New York på genbrugt madolie

Danmarks største teleselskab, TDC, indfører i løbet af efteråret i år tale uden roaming-afgift på både deres produkter til private og erhvervskunder. I første omgang er det erhvervskunderne, der får muligheden.

–  Til oktober lancerer vi nye erhvervsabonnementer, hvor der vil være fri tale til og fra danske numre i 31 forskellige europæiske lande. Det gør vi, fordi vi her har vurderet, at efterspørgslen er størst hos den kundegruppe. Vi er dog på privatsiden også klar med roamingpakker, som ikke kun gælder udvalgte EU-lande – de vil blive lanceret i flere af vores private brands umiddelbart efter lanceringen på erhvervsmarkedet i løbet af efteråret, siger Mette Marie Rasmussen, presserådgiver i TDC Group.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: