Billet-jagten er sat ind

Mange danskere bruger nettet til at finde billige rejser. Se her, hvornår du skal lede

Vi danskere er meget prisbevidste, og vi bruger lang tid på at finde den gode pris på rejsen. Foto: Colourbox
Vi danskere er meget prisbevidste, og vi bruger lang tid på at finde den gode pris på rejsen. Foto: Colourbox

De første uger i det nye år er højsæson for booking af varmeferier eller skiture på internettet – og flybilletten er den del af feriebudgettet, som danskerne helst vil spare penge på.

Otte ud af ti danskere finder de billige flybilletter på computeren, og mange sammenligner flybilletter på tværs af rejsesøgemaskiner, flyselskaber og online rejsebureauers hjemmesider i jagten på de bedste priser. Det viser en international undersøgelse fra rejsesøgemaskinen momondo.dk.

Mange penge at spare
Januar er den måned, hvor vinterferien skal bestilles. Tilbud om bølgeskvulp, palmesus eller skipister frister de danske tilbudsjægere, og mange gør en ekstra indsats for at finde den bedste pris, når flyrejsen skal bookes, lyder en del af konklusionerne i undersøgelsen.

- Der er faktisk mange penge at spare, hvis man bruger lidt tid på at søge bredt, og de kan jo så blive brugt på et ekstra lækkert hotel eller et par gode middage i stedet, siger Lasse Skole Hansen, der er Momondos danske talsperson.

43 procent af danskerne bruger rejsesøgemaskiner til at sammenligne priser, afrejse-tidspunkter og rejsetider på tværs af flyselskabernes ruter og på den måde sikre sig, at de får den billet, der passer dem allerbedst.

Ifølge Lasse Skole Hansen fås de billigste billetter i gennemsnit 53 dage før afrejse, på aftenafgange mellem kl. 18 og 00 og med tirsdag som afrejsedag.

Derimod bør man undgå at flyve om eftermiddagen og om lørdagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer