- Er du den berejste type?
- Det synes jeg. Jeg har altid gjort en dyd ud af at komme ud over Danmarks grænser og se resten af verden. Det allerbedste er de rejser, hvor jeg føler, at jeg ikke bare er turist, der kommer og kræver noget af lokalbefolkningen, men derimod selv kan bidrage og bringe noget til bordet.
- Hvad kunne det for eksempel være?
- Det er oftest musik. Så har jeg min computer og mikrofon med i tasken, så jeg kan sætte et lille studie op, og så er formålet med rejsen at hjælpe nogle lokale, aspirerende musikalske talenter med at ramme en nerve og finde deres egen lyd. De rejser, hvor jeg kan arbejde med musik samtidig, er dem, jeg foretrækker.
- Hvor har du rejst på den måde?
- For et halvt års tid siden var jeg 14 dage i Brasilien, hvor jeg lavede musik med en masse unge musikere. Så havde jeg sessions på tre-fire timer hver dag med forskellige grupper. Det kræver selvfølgelig, at jeg har kontakter og aftaler på plads på forhånd, ellers vil jeg kunne bruge hele ferien på at støve musikere op, men nu har jeg efterhånden rejst mange år på den måde, så jeg kender folk rundt omkring i verden.
- Hvor har du ellers været?
- Caribien, især Jamaica, hvor jeg har været mindst otte gange, og ellers Sydamerika og Afrika.
- Hvad med sprogbarrieren?
- Det er sjovt, du spørger, for alle mine rejser har bare bekræftet mig i, at musik er et universelt sprog, som alle mennesker taler - selv dem, der ikke synes, de kan synge eller har rytme. Det er noget pjat, for det har vi alle, nogle bare mere udtalt end andre. I Brasilien er de ikke de skarpeste til engelsk, men det er fuldstændig lige meget, for vi kan snakke gennem musikken. Det er ret magisk, at man alligevel kan være på samme frekvens.
- Hvad får du med hjem i bagagen af sådan en tur?
- Inspiration og nye input til at lave mine egne ting, og en masse gode oplevelser. For når vi er færdige med musikken, plejer de lokale at tage mig med ud at spise, se byen eller gå på klub.
- Og det var virkelig den rå autentiske side af Brasilien, jeg fik lov at opleve. Vi var blandt andet i favelaerne, hvor børn ned til 13-årsalderen patruljerer med maskinpistoler for banderne. Det ville jeg aldrig have oplevet, hvis det ikke var fordi, jeg kunne komme med de lokale.
- Hvornår rejste du første gang for musikken?
- I gymnasiet blev jeg fuldstændig bidt af reggae, så efter 3.g hævede jeg min børneopsparing og rejste tre måneder alene til Nairobi i Kenya. Der oplevede jeg, at der var musik alle vegne og hele tiden. Fra gadefejeren om morgenen, der sang, til de lokale, som på alle tider af døgnet kunne trække en tromme frem for at give et nummer.
- Hvad betød den rejse for dig?
- Det lyder så kliché, men den ændrede faktisk min livsbane. Planen var, at jeg skulle begynde på handelsskolen, når jeg kom hjem, men jeg kom hjem fyldt op med musik, og vidste, at det var den vej, jeg skulle. Der var ingen plan B. Jeg skulle være musiker.
- Har du rejst med din egen musik?
- Nu laver jeg primært musik på dansk, men alligevel har jeg spillet koncerter uden for landets grænser. Blandt andet i Finland, Grønland og Tyskland.
Sukker du efter sol, og må det meget gerne være billigt? Kom med sydpå for under 2000 kroner lige her.