Annonce:
Annonce:

- Det land er bare helt fantastisk

Nye oplevelser: 'Den Store Bagedyst'-vinder Annemette Voss voksede op med sprogrejser, og så har hun opdaget, hvor fantastisk vores naboland mod syd er

Den 38-årige kogebogsforfatter har fået øjnene op for kør-selv-ferien. Arkivfoto: Jonas Olufson
Den 38-årige kogebogsforfatter har fået øjnene op for kør-selv-ferien. Arkivfoto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Ferie

- Er du den berejste type?

- Det vil jeg mene. Især da jeg var yngre, og jeg har også boet i udlandet. Blandt andet Australien, Spanien, England og Tyskland har jeg kunnet kalde mit hjem i perioder, ligesom jeg også har rejst jorden rundt og været skiguide.

- Min rejselyst er stadig intakt, men med alderen kommer forpligtelserne jo også. Så de sidste par år er det blevet til flere bilferier og færre langdistance flyvninger.

- Hvordan har du holdt sommerferie i år?

- Den har vi holdt herhjemme i Danmark, også fordi den har været kombineret med arbejde. Men det er alligevel blevet en tur til Vesterhavet på telttur og sommerhus i Nordjylland.

Annemette Voss Fridthjof

  • Kogebogsforfatter, influencer og iværksætter.

  • Oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole.

  • Vandt i 2013 ’Den Store Bagedyst’, og er fast konditor på ’Go’ Morgen Danmark’.

- Du siger flere bilferier - snakker vi kør-selv-ferier?

Annonce:

- Ja, det er vokset på mig. Da jeg var yngre og ikke havde fået børn endnu, var jeg mere afvisende over for konceptet, men jeg synes virkelig det kan noget andet, end når man bare springer på et fly.

- Blandt andet kørte vi Europa rundt for et par år tilbage i forbindelse med vores bryllupsrejse, og det var en fed tur, især for børnene. Man skal ikke særlig langt sydpå , før der er fantastisk natur og kultur, men vi har det med at glemme, hvor helt fantastisk Tyskland er.

Der er absolut ingen grund til at kimse af Tyskland. Her er vi ved Sylvenstein sø i Bayern. Arkivfoto: Getty Images
Der er absolut ingen grund til at kimse af Tyskland. Her er vi ved Sylvenstein sø i Bayern. Arkivfoto: Getty Images
 

- Hvad kan Tyskland som rejsedestination i dine øjne?

- For det første er det betydeligt mere eksotisk, end det får credit for. Det er meget mere end bare pølser, øl og oktoberfest. Blandt andet er de enormt dygtige til at lave vin, og vi har også været på vinsmagning engang.

- For det andet er der virkelig storslået natur hele vejen ned gennem landet. Man behøver ikke engang køre særlig langt ned, før der er høje bjerge og store skove. Jeg har virkelig fået øjnene op for Tyskland.

- Hvordan gør man en kør-selv-ferie god for alle?

Annonce:

- Ingen tvivl om, at det kan være hårdt, men det skal ikke afskrække nogen fra at tage afsted. Tværtimod så kan den rejseform virkelig noget, når man planlægger i forvejen og tager turen i børnenes tempo. Der er så meget at opleve og se undervejs, og så er det selvfølgelig en god idé at huske iPaden til de yngste.

- Da I kørte gennem Europa, hvor var I?

- Fra Berlin til München, som er den fedeste by, og videre derfra over Tyrol, som min morfar havde anbefalet. Naturen var billedskøn, og nok et af de smukkeste steder, jeg har været. Og derfra endelig til Prag og så retur til Berlin.

- Hvilken slags ferie voksede du op med?

- Det var primært charterferie til La Santa Sport med mine forældre, men da min storebror fik den idé, at han ville på sprogrejse, ville jeg også. Han var 17 år, og jeg var 13 år, men det afholdt mig ikke fra at rejse ud i verden, og jeg blev faktisk ved med at tage på sprogrejser hver år til jeg fyldte 21 år.

La Santa på Lanzarote var det hotteste hotte fra slutningen af 80erne og et godt stykke tid frem. Arkivfoto: Lars From
La Santa på Lanzarote var det hotteste hotte fra slutningen af 80erne og et godt stykke tid frem. Arkivfoto: Lars From
 

- Hvad kunne de?

Annonce:

- Jeg har altid godt kunnet lide at gå i skole og lære nye sprog, så det var en perfekt ferieform for mig. Så gik jeg i skole hver dag sammen med ligesindede, der også var ivrige efter at lære, og samtidig lærte jeg nogle fantastiske lande som Australien, Spanien, England og Tyskland at kende, og ikke mindst skønne værtsfamilier at kende. Det giver noget helt andet at bo med de lokale.

- Hvad har det givet dig at rejse?

- Jeg bilder mig selv ind, at jeg er blevet mere nysgerrig på, hvordan andre mennesker lever deres liv rundt om i verden, ved at rejse på den måde og bo sammen med de lokale. Det har givet mig en større kulturel forståelse af, hvorfor de gør, som de gør.

- Jeg er også typen, der vader ind i folk med træsko på, men det kan jeg også kun, fordi jeg er så åben og gerne vil møde alle slags mennesker.

Hvor går næste rejse hen?

Arkivfoto: Jens Dresling
Arkivfoto: Jens Dresling

- Jeg drømmer lidt om en tur til Budapest med min mand i løbet af efteråret, men lige nu er min første prioritet min virksomhed, og ellers er planen, at vi forhåbentligt skal en tur til Megève til december og købe julegaver.


Bliver du stakåndet, og får du røde knopper bare ved tanken om at skulle på ferie? Er en lufthavn stort set det værste sted på jorden, du kan tænke dig? Så er denne artikel skrevet til lige præcis dig

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: