Annonce:
Annonce:

Det skal du opleve i vidunderlige Vietnam

Fra nord til syd: Bjergtagende natur, imødekommende befolkning, lækker mad til få penge og massevis af kultur og historie, Vietnam har hele pakken

Lanternebyen Hoi An tager sig decideret betagende ud i skumringen. Arkivfoto: Getty Creative
Lanternebyen Hoi An tager sig decideret betagende ud i skumringen. Arkivfoto: Getty Creative
Annonce:
Følg Ferie

Fra frodige risterrasser til hypermoderne skyskrabere. Her får du serveret fem skønne steder, som du bør lægge vejen forbi, når du besøger det sydøstasiatiske land.

Vietnam fra nord til syd

 

Skøn natur: Sapa

Frodige risterasser, bjerge så langt øjet kan se, store vandfald og smukke dale. Det er blot nogle af årsagerne til, at Sapa er en af de mest populære områder at besøge i Vietnam.

Byen ligger i 2500 meters højde i de grønne bjerge i det nordlige Vietnam - tæt på grænsen til Kina.

Området er især kendt for det omkringliggende naturområde, som er skønt at trekke i. Du kan trekke både en enkelt dag og op til flere dage.

Trekkingturene er oftest guidet af en lokal guide, som stadig er iført de traditionelle dragter.

Vil du have det ultimative ud af naturen i Sapa, skal du gøre dig selv den tjeneste at bo i en såkaldt lodge midt i rismarkerne. Det vil du ikke fortryde.

Foto: Sophie Schou Jensen

 

Hektisk hovedstad: Hanoi

Luftfugtigheden er høj og tung, trafikken er hektisk, og der er en konstant larm og dytten fra den store flåde af scootere og biler.

På trods af det er Vietnams hovedstad, Hanoi, et must-see. I modsætning til mange andre hovedstæder har byen ikke tårnhøje, moderne skyskrabere.

De gamle, små bygninger fra det franske styre, står stadig. En god måde at opleve den travle by på, er ved at hoppe på en cykeltaxi.

Gør et stop ved byens åndehul, Hoan Kiem-søen, og gå over den ikoniske, lille røde bro The Huc for at besøge Ngoc Son-templet.

Læg også vejen forbi Ho Chi Minh-komplekset, Litteraturtemplet og det gamle kvarter.

Foto: Sophie Schou Jensen

 

Bjergtagende bugt: Halong Bay

Det er ikke uden grund, at Halong Bay bliver kaldt for ét af verdens naturvidundere og har været på Unescos verdensarvsliste siden 1994.

Synet af mere end 1600 majestætiske kalkstensklipper, som troner i det Sydkinesiske hav, er ganske enkelt tryllebindende.

Den spektakulære bugt ligger i det nordlige Vietnam og er ét af naturhøjdepunkterne i landet. Du kan tage på alt fra en dagstur til en flerdagestur på bugten, hvor du overnatter på et træskib.

På turen vil du blandt andet opleve flydende landsbyer, gå i grotter, ro kajak gennem det jadegrønne hav, slappe af på stranden, gå i junglen og bestige smukke udsigtspunkter.

Foto: Sophie Schou Jensen

 

Den gule lanterneby: Hoi An

Stemningen er magisk og som taget ud af et eventyr. Små, gule huse ligger som perler på en snor langs floden, og rispapirlamper hænger i træerne og lyser de brostensbelagte gader op.

Den lille by Hoi An er malerisk og charmerende. Byen ligger i det centrale Vietnam og har været en vigtig havneby for handel af japanske og kinesiske handelsmænd.

I dag er byen fortsat utrolig velbevaret, og siden 1999 har den været noteret som Unescos verdensarvssted. Hyggelige og fancy caféer er dog poppet op mellem de verdensberømte skræddere, som stadig holder til i byen.

Flere turister har kåret byen som deres yndlingsby i Vietnam, og mon ikke den lille lanterneby også vil få en plads i dit hjerte.

Foto: Sophie Schou Jensen

 

Historisk og moderne: Ho Chi Minh City

Tårnhøje skyskrabere skyder op. Eksklusive butikker ligger på stribe, og der er rent og pænt. Det er tydeligt at se, at Vietnams største by, Ho Chi Minh City, engang var landets hovedstad.

I modsætning til resten af Vietnam er byen, der ligger i den sydlige del, nemlig meget moderne.

Mellem skyskraberne gemmer der sig dog også fransk arkitektur, madmarkeder, parker, floder, katedralen, et gammelt præsidentpalads og historiske museer.

Ét af højdepunkterne i Ho Chi Minh City er at tage en sejltur på Saigon River, hvor du oplever Mekong Deltaet og sejler til de historiske underjordiske Cu Chi-tunneler, som blev brugt under Vietnamkrigen.

Arkivfoto: Peter Nguyen/Unsplash


 

Er en lufthavn stort set det værste sted på jorden, du kan tænke dig? Så er denne artikel skrevet til lige præcis dig.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: