Annonce:
Annonce:

Drop masseturisme: Besøg 5 oversete rejsemål i Europa

Hvis du er ved at køre træt i turistkaos ved de klassiske rejsemål, så er der heldigvis en lang række feriedestinationer, som masseturismen endnu ikke har opdaget

Malta er stadig forholdsvis uspoleret af masseturismen - men det varer nok ikke længe, så skynd dig afsted. Arkivfoto: Thomas Borberg
Malta er stadig forholdsvis uspoleret af masseturismen - men det varer nok ikke længe, så skynd dig afsted. Arkivfoto: Thomas Borberg
Annonce:
Følg Ferie

Hvis ferien går til Europa, er der mange turister, som rejser til europæiske hovedstæder som Paris, London eller Berlin.

Alternativt varmer de sig under sydens sol på klassiske turistmål i Spanien, Italien, Grækenland eller Tyrkiet.

Men med masseturismen kommer der også en del kvaler.

Oftest er tingene dyrere, fordi de lokale har set sig en god indtjeningsmulighed i de mange turister, der besøger områderne.

Desuden er turister i hobetal lig med lange køer og tætpakkede masser, hvilket ikke just rimer på en afslappende ferie.

Sidst kan overturisme betyde, at den lokale charme og kultur drukner i typiske turisttilbud og nærmest ligegyldige souvenirs, der produceres i massevis.

Hvis du hører til en af dem, der er ved at køre død i de typiske turistmål og mangler inspiration, så har Ekstra Bladet samlet fem gode bud her.

Fem oversete feriemål

Asturien, Spanien

Mange turister ynder at tilbringe ferien i Spanien, men det er dog de færreste, der rejser til den nordvestlige region Asturien. Det er i sig selv svært at forstå, da regionen både byder på uspolerede strande, krystalklart badevand, storslåede vandreruter i grønne enge, skove og bjerge samt velsmagende mad og drikke.

Regionen har en kyststrækning, som er cirka 300 kilometer lang. Her kan du støde på en lang række skjulte badestrande, ligesom du undervejs møder stribevis af tårnhøje klipper.

Asturien har en stolt befolkning, som gerne vil give besøgende den bedste oplevelser, da de selv er overbeviste om, at regionen er helt fantastisk, og den opfattelse vil de gerne viderebringe.

Stedet er yderst budgetvenlig, da Asturien længe har været en overset og isoleret rejsedestination.

Hvis du rejser hertil, bør du besøge Covadonga-klosteret, der også fungerer som indgang til Picos de Europa Nationalpark.

Der produceres ikke meget vin i Asturien, men til gengæld er stedet kendt for sin æblecider, der kaldes for sidra. Den drikkes nærmest overalt i regionen.

Arkivfoto: Sebastian Kahnert/Ritzau Scanpix

 

Hallstatt, Østrig

Hallstatt i Oberösterreich er en landsby i Salzkammergut, Østrig, som byder på ren idyl.

Stedet er som sådan ikke uopdaget for turister, da hele landsbyen er på Unescos verdensarvsliste.

Til gengæld er det de færreste, der overnatter i Hallstatt, da mange besøger byen på endagsudflugter, og det gør, at du vil opleve, at du har det meste for dig selv - og de lokale - i aftentimerne.

I byens centrum er der ingen trafik, så du slipper også for bilos på ferien. Rejser du hertil, vil du kunne se smukke, pastelfarvede huse, som ligger omkring bjergskråninger og den storslåede sø Hallstätter See.

Omgivelserne er maleriske i sig selv og bestemt et postkort værdigt. Uanset om du besøger rejsemålet i sommer- eller vintermånederne, så er der en række aktiviteter at give sig i kast med i Hallstatt.

På ferien til Hallstatt kan du blandt andet tage toget gennem bjergene og besøge de historiske saltminer.

Arkivfoto: Gela Frantisek/AP/Ritzau Scanpix

 

Azorerne

Midt i Atlanterhavet gemmer Azorerne sig, som er en billedskøn øgruppe, der til forveksling ligner bounty-øer i troperne. Azorerne er en uafhængig region nær Portugal, som består af ni øer med São Miguel som hovedø.

Stedet er helt uspoleret af masseturisme, hvilket afspejler sig i prisniveauet. Det gør også, at du kan få en helt autentisk oplevelse, når du går på opdagelse i de naturskønne områder. Her finder du vulkaner, vandfald, varme kilder og frodig natur.

Samtidig har du rig mulighed for at spotte delfiner, spækhuggere og hvaler i det omkringliggende hav.

Arkivfoto: Damir Babacic/Unsplash

 

Malta

Den sydeuropæiske østat Malta er måske ikke helt så ukendt endda.

Det skyldes, at turister begynder at få øjnene mere og mere op for den lille perle, som er blandt de mindste lande i verden.

I 2016 kårede den populære rejseside ‘Lonely Planet’ Malta som værende den mest hemmelige rejsedestination, men siden da har det taget fart, og Malta satser nu hårdt på turismeindustrien.

Du kan dog stadig nå at opleve det autentiske Malta lidt endnu, da masseturismen ikke har nået at tage overhånd.

Rejser du hertil, bør du besøge Mdina, som er en af de mest velbevarede middelalderbyer i verden. Alt er totaltfredet her, og stedet er kun forbeholdt fodgængere. Mdina er omkranset af en fæstning, så man for alvor får fornemmelsen af byens middelalderhistorie.

Selv om byen er spækket med historiske seværdigheder, så er det hele ikke tudsegammelt. Her er en række nyere og fine caféer og restauranter, så du kan få dig en god bid mad, når du besøger middelalderbyen.

Arkivfoto: Mike Nahli/Unsplash

 

Perast, Montenegro

Montenegro er en perfekt feriedestination, hvis du rejser på budget. Rejser du hertil, bør du opleve byen Perast, som er en charmerende og fredfyldt landsby på Montenegros kyst.

Perast har et bredt udvalg af historiske kirker, smukke paladser og fascinerende ruiner i centrum. Byen er relativt uberørt af turismen, og du slipper derfor for det hektiske turistkaos, når du besøger Perast.

Her finder du til gengæld krystalklart badevand, og om sommeren kan du solbade på en af byens betonkajer. Det er også oplagt at tage på bådtur ud til de nærliggende øer Gospa od Škrpjela og Sveti ore, som begge ligger nær kysten i Adriaterhavet.

Arkivfoto: Dmitry Spravko/Unsplash

Vores nabo i Syd har flinkt nok sat priserne på kollektiv trafik voldsomt ned. Læs her hvordan du kan rejse Tyskland rundt - for 67 kroner!

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: