Annonce:
Annonce:

Oplev komodovaraner og lyserøde strande i virkelighedens Jurassic Park

Fire dage på en båd spækket med oplevelser, du aldrig vil glemme. Lyder det som noget for dig? Så læs med her, hvor vi tager dig med på en bådtur til Komodo National Park i Indonesien

Det er særlig populært at hike på Padar Island ved solopgang og solnedgang. Fra toppen har du den smukkeste udsigt over øen. Foto: Sophie Schou Jensen
Det er særlig populært at hike på Padar Island ved solopgang og solnedgang. Fra toppen har du den smukkeste udsigt over øen. Foto: Sophie Schou Jensen
Annonce:
Følg Ferie

De ved ikke med sikkerhed, hvad de kan forvente, men de er overbeviste om, at der venter dem fire dage med oplevelser, som aldrig vil gå i glemmebogen.

20-30 rejseglade mennesker fra hele verden står på kajen ved øen Lombok i Indonesien og venter på at stige ombord på et skib, som skal være deres hjem de næste fire dage.

- Welcome. I’m you captain, and I will show you beautiful Komodo National Park, lyder det fra en indonesisk mand.

Det store smil afslører, at han næsten ikke har flere tænder, men smilet er ikke til at tage fejl af. Kaptajnen virker mindst lige så forventningsfuld som de gæster, han byder velkommen på sin båd.

De skal sejle hundredvis af kilometer for at komme til den indonesiske ø Flores. På vejen skal de opleve Komodo National Park, som er på Unescos Verdensarvsliste.

Annonce:

Nationalparken ligger i Indonesien og omfatter tre store øer, Komodo, Rinca og Padar, samt talrige mindre øer.

En platform med fiskere tiltrækker hvalhajerne. Foto: Sophie Schou Jensen
En platform med fiskere tiltrækker hvalhajerne. Foto: Sophie Schou Jensen
 

Majestætiske kæmper
Solen er ved at stige op. Den maler himlen rød, orange og lilla, mens der kastes et magisk lys ned på det blikstille hav og de bølgende bjerge, som kan skimtes i horisonten.

Bedst som gæsterne tror, det ikke kan blive mere magisk, råber kaptajnen: ’Whale sharks, whale sharks. Jump. Jump.’

Skibet har sejlet hele natten og er ankommet til en platform med fiskere, som har fået besøg af tre store hvalhajer. Den ene efter den anden gæst hopper i vandet iført snorkeludstyr.

De majestætiske kæmper bevæger sig langsomt under bådens gæster, som med stor glæde og begejstring betragter dem.

I nationalparken er der gode chancer for at svømme med verdens største fisk, hvalhajen. Foto: Sophie Schou Jensen
I nationalparken er der gode chancer for at svømme med verdens største fisk, hvalhajen. Foto: Sophie Schou Jensen
 

Efter morgendukkerten med hvalhajerne venter der gæsterne en lang dag på båden.

Annonce:

De skal sejle hele dagen for at nå frem til Komodo National Park. Nogle søger ly i skyggen med en bog, en podcast i ørene eller et spil kort. Andre ligger på skibets tag og kysses af solens stråler.

Dragernes land
Bølgende klipper titter op fra havets overflade. De er beklædt med brunligt græs, der er blevet brændt af solen, og grønne buske. Landskabet er som taget ud af en Jurassic Park-film.

Skibet har sejlet i mere end 20 timer og er nu endelig ankommet til Komodo Island. Her bor nutidens dinosaurer - komodovaranen - som er verdens største nulevende øgleart.

Komodovaraner kan blive op til 2-3 meter lange, veje mellem 70 og 90 kilo og løbe 20 kilometer i timen. Foto: Sophie Schou Jensen
Komodovaraner kan blive op til 2-3 meter lange, veje mellem 70 og 90 kilo og løbe 20 kilometer i timen. Foto: Sophie Schou Jensen
 

Gæsterne bevæger sig ind på øen ledsaget af to guider. Der går ikke lang tid, før fem komodovaraner toner frem. De ligger side om side. De holder sig ellers ofte helst for sig selv, fordi de er kannibaler. Selv mødrene spiser sine egne unger.

Komodovaranerne kan lugte deres bytte på ti kilometers afstand. Når de har halet sig ind på byttet, bider de det med et giftigt bid og følger byttet, indtil det dratter om seks dage senere - død af giften, som også er dødelig for mennesker.

Annonce:

Glem alt om koralkirkegårde
Lyserøde strande. Du tror måske, at det er noget, som kun hører til i et eventyrland, men selvom Komodo National Park næsten er for smuk til at være sand, er den god nok.

Skibet med de rejseglade gæster har forladt komodovaranerne for at få endnu en unik oplevelse. De er ankommet til Pink Beach, og som navnet indikerer, er sandet pink.

Under det turkisblå hav gemmer sig en skattekiste af levende koralrev i alverdens rødlige og lilla nuancer. Det er korallernes stærke farver, der farver sandet lyserødt.

Farverige fisk, skildpadder og revhajer bevæger sig gennem det smuk rev, som får det berømte Great Barrier Reef i Australien til at blegne.

Omkring kl 5 ser solopgangen sådan ud. Foto: Sophie Schou Jensen
Omkring kl 5 ser solopgangen sådan ud. Foto: Sophie Schou Jensen
 

Bjergtagende natur
Efter en forfriskende svømmetur sejler gæsterne videre til endnu et højdepunkt, Padar Island.

Gæsterne bliver sat af og vandrer op ad bjerget. Ved toppen bliver de mødt af en spektakulær udsigt, som tager pusten fra de fleste.

Øens bjerge omkranser i halvmåner tre sandstrande, som har tre forskellige farver sand: lyserød, sort og hvid. Det er i sandhed et syn for guder.

Annonce:

På dag fire rammer skibet øen Flores. Turen er slut. Det har været fire dage med oplevelser ud over det sædvanlige, som nu for evigt er printet på gæsternes nethinde.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Sådan kommer du til Komodo National Park

Foto: Sophie Schou Jensen
Foto: Sophie Schou Jensen
 

Sejl fra Lombok eller Gili-øerne
Hver onsdag og lørdag sejler to selskaber, Travel Wise og Wanua Adventure, fra Lombok til Flores. Turen koster typisk fra 1.300 kroner til 1.500 kroner, alt efter om man vælger at sove i en fælles sovesal eller i sin egen kahyt. Med i prisen er der tre måltider hver dag.

Danskerne valfarter til Bali, og i den forbindelse tager mange også et smut forbi Gili-øerne, som er en del af Lombok. Du kan sagtens hoppe på turen fra Gili-øerne. Det kræver blot, at du sejler et smut til Lombok.

På denne tur ender du på øen Flores, som du efterfølgende kan flyve videre fra.

Flyv fra Bali eller Jakarta til Flores
Du kan også flyve fra enten Bali eller Jakarta til Komodo International Airport, som ligger på øen Flores. Flyveturen tager en time og koster typisk fra 700-1500 kroner per person.

Du sejler ud i Komodo National Park fra havnebyen Labuan Bajo. Prisen afhænger af, om du vælger en dagstur eller en tur, som varer flere dage. Flere selskaber sejler fra Flores - heriblandt Sailing Komodo.

Ti finurlige facts om Indonesien

1. Navn: Navnet Indonesien stammer fra det latinske Indus, som betyder ‘Indien’ og det græske nesos, som betyder ‘ø’.

2. Hovedstad: Jakarta.

3. Placering: Indonesien er verdens største øgruppe og ligger mellem det sydøstasiatiske fastland og Australien.

4. Størrelse: Indonesien består af de seks hovedøer Sumatra, Java, Sulawesi, Bali, Kalimantan og Irian Jaya, samt 13.677 mindre øer.

5. Befolkningstal: 273,8 millioner.

6. Sprog: Det officielle sprog er indonesisk eller Bahasa Indonesia.

7. Religion: Indonesien har ingen statsreligion, men mere end 85 procent af befolkningen er muslimer – hovedsageligt sunnitter.

8. Valuta: Rupiah.

9. Klima: Indonesien ligger syd for ækvator og har et tropisk klima, så det er dejligt varmt og fra 29 til 32 grader året rundt.

10. Styreform: Republik. Nuværende præsident er Joko Widodo. Han har været landets præsident siden 2014.


Er en lufthavn
stort set det værste sted på jorden, du kan tænke dig? Så er denne artikel skrevet til lige præcis dig.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: