Pak klogere: Tung kuffert kan koste dig dyrt

Flyselskaberne tager vidt forskellige og ofte meget høje overpriser, hvis du har for mange kilo med i kufferten

Det kan blive dyrt, hvis du har mere vægt i kufferten, end flyselskabet tillader. (Foto: Peter Hove Olsen/Polfoto)
Det kan blive dyrt, hvis du har mere vægt i kufferten, end flyselskabet tillader. (Foto: Peter Hove Olsen/Polfoto)

En præcis badevægt. Mere skal der ikke til for at sikre dig mod den regning, der ellers kan vente dig, hvis du møder op med alt for tunge kufferter i lufthavnen.

Ekstra Bladet har lavet en stikprøve blandt de mest populære flyselskaber i Danmark. Og ud over at priserne for de ekstra kilo er vidt forskellige, er de typisk også meget høje.

Det er ikke usædvanligt, at man skal betale 500 kroner eller mere for en ekstra kuffert med flere kilo end de tilladte.

6 gode råd om bagage på flyet

1 Få styr på bagagereglerne i dit flyselskab – der er forskellige grænser fra selskab til selskab. Og det er dit ansvar at vide, hvor meget du må møde op med.

2 Vej altid din bagage, inden du tager til lufthavnen – det er nemmere at pakke om derhjemme end i køen foran skranken.

3 Husk, at vægtgrænsen ikke er noget, som de ansatte i flyselskabet har fundet på. De følger blot de regler, der gælder for selskabet.

4 Du kommer ingen vegne med at skælde personalet ud, når din kuffert er for tung. Forsøg i stedet med et smil, og prøv at forhandle dig til en lavere pris – eller at få det helt gratis.

5 Hvis du ved, at kufferten er for tung, så betal overprisen i god tid, inden du skal rejse. Det er både nemmere og ofte også billigere end at gøre det i lufthavnen.

6 Det er ulovligt og farligt at tage imod andres bagage, hvis de har for meget med – forvent heller ikke, at andre vil tage din overvægt for dig, medmindre I rejser sammen.

Teknologi Mini tv-dokumentar: Det laver piloterne mens du drikker kaffe

Nødløsning: Pak om ved skranken
Hos Norwegian anbefaler informationschef Daniel Kirchhoff da også kunderne at tænke sig godt om, inden de møder op:

- Det er vigtigt, at passagerer overholder mål- og vægtgrænser på det, som medbringes om bord. Har man for meget overvægt med, når man tjekker sin bagage ind, kommer der et tillæg pr. ekstra kilo. I nogle tilfælde kan det derfor svare sig at få fat i en ekstra kuffert i stedet, forklarer han til Ekstra Bladet.

Måske kender du en, eller måske er du oven i købet selv en af dem – de mennesker, der har en tendens til at blive ekstra sure, når de flyver. (Foto: Flickr/bark) Ferie Flyveture tricker vrede – her er forklaringen

- Kan man pakke om, når man står ved indcheck, så f.eks. noget af bagagen kommer med i håndbagagen i stedet?

- Ja, hvis man finder ud af, at man har for meget vægt i sin indtjekkede bagage, så kan man lægge noget over i håndbagagen.

- Men kun så længe, at denne stadig holder sig inden få vægtgrænsen, og at det, der lægges over, overholder reglerne for, hvad der kan medbringes i håndbagagen.

Den nye pop-up-restaurant 'The Bunyadi' har ingen dresscode - her må du spise helt nøgen. (Foto: Flickr/geertr) Ferie Fræk middag? Smid tøjet på ny nøgenrestaurant

Dyrere at betale i lufthavnen
Ekstra Bladets stikprøve viser i øvrigt også, at det typisk bedst kan betale sig at betale for overvægten i god tid, inden du rejser.

Betaler du først i lufthavnen, tager de fleste flyselskaber nemlig en markant ekstra pris for servicen.


Et fly, der ikke er i balance, falder ned. Derfor er det livsvigtigt, at piloterne altid har styr på balancen, inden de kører ud til startbanen. Se her hvordan de laver beregningerne. (Videoreportage: Heine Jørgensen)

Det kan godt være, at de har champagne på førsteklasse, men med få justeringer kan du gøre flyveturen på billigrækkerne næsten lige så god. (Foto: Flickr/Matt_Weibo) Ferie Få økonomiklasse til at føles som første klasse

21 kommentarer
Vis kommentarer