Annonce:
Annonce:

Rejsedirektør: - Jeg har ikke set så lave priser i 20 år

Selvom nye rejsevejledninger betyder, at det atter er muligt for danskerne at rejse ud på ferie, er både prisniveau og efterspørgslen lavere end sædvanligt

Tidligere på dagen fortalte Kofod om de nye rejsevejledninger.
Annonce:
Følg Ferie

Ovenpå en isoleret coronavinter er det så småt atter muligt for danskerne at rejse mod varmere himmelstrøg på sommerferie.

Lige nu kan man oven i købet gøre et sandt kup på billige rejser, lyder det fra de to rejsesites Travelmarket og Momondo, som Ekstra Bladet har talt med.

- Charter og pakkerejser i den absolutte højsæson er prismæssigt meget attraktive i denne tid, fortæller Ole Stouby, direktør hos Travelmarket.

- Jeg har i de seneste 20 år ikke set så billige rejser på nuværende tidspunkt, så de rejselystne danskere har virkelig mulighed for at gøre et kup i disse uger.

Ekstremt billigt
Fra Travelmarket lyder det, at det især er europæiske storbyer som Paris, Rom, London og Barcelona, der er 'enormt billige' sammenlignet med 2019.

Annonce:

Hos Momondo er det især Storbritannien og Østeuropa, der er billige rejsedestinationer lige nu, men kunderne er især glade for at booke rejse til Spanien og Portugal, selvom priserne her altså er på vej op.

- Priserne er stigende, selvom de fortsat er lave sammenlignet med fx april. Efterspørgslen er stigende, men vi ligger altså stadig under niveau i forhold til før corona, fortæller Momondos danske talsperson Per Christiansen.

De billigste flybilletter lige nu:

DestinationGennemsnitlig pris for en flybillet
Manchester, England533 DKK
Prag, Tjekkiet562 DKK
Gdansk, Polen582 DKK
London, England584 DKK
Krakow, Polen612 DKK
Budapest, Ungarn640 DKK
Berlin, Tyskland746 DKK
Dublin, Irland758 DKK
Bruxelles, Belgien866 DKK
Edinburgh, Skotland871 DKK

Kilde: Momondo, 3. juni 2021

Billige pakker
Det er ikke kun flybilletter, der er billige i øjeblikket, men også charter- og pakkerejser har rekordlave priser.

Her er der blandt andet tale om en tur til Bologna fra Billund til bare 2095 kroner. Det er altså inklusiv et firestjernet hotel med syv overnatninger, samt fly tur/retur. Det samme gør sig gældende, hvis du vil til Tyrkiet.

Her kan du, hvis du flyver fra København, komme tur/retur i skolernes sommerferie, med otte overnatninger på hotel for 1395 kroner, ifølge Ole Stouby fra Travelmarket.

Så billige er pakkerejser lige nu

Priserne på de fem udvalgte destinationer inkluderer fly og hotel i otte dage i skolernes sommerferie

 TyrkietKroatien
Fra København1.395 kr2.150 kr
Fra Billund1.495 kr 

 

 SpanienGrækenlandMalta
Fra København2.625 kr1.725 kr 
Fra Billund2.195 kr2.045 kr2.155 kr

Kilde: Travelmarket

Annonce:

Efterspørgslen stiger
Fra Momondo lyder det, at også antallet af flysøgninger er på vej op, selvom der et stykke vej til et 2019-niveau.

3. juni 2021 var der nemlig 38 procent færre søgninger på flyrejser end samme dato i 2019.

Derfor er det måske en god idé at bruge weekenden på at bestille sommerens rejse, hvis man vil have del i de fordelagtige priser. Dog er det også en god idé at skele til Udenrigsministeriets rejsevejledninger, så man undgår at skulle en tur i karantæne ved hjemkomsten.

Husk de nye rejsevejledninger

Fra lørdag klokken 16 går Tyskland, Italien, Østrig, Slovaket og Rwanda fra orange til gule lande i Udenrigsministeriets rejsevejledninger, oplyste udenrigsminister Jeppe Kofod på et pressemøde fredag eftermiddag.

Det betyder, at danskere ikke længere skal i karantæne ved hjemkomsten til Danmark efter at have opholdt sig i disse lande.

Derudover er flere europæiske regioner også blevet gule. Det gælder Jadranska Hrvatska i Kroatien, Peloponnes i Grækenland, Zug og Ticino i Schweiz samt den spanske eklave Ceuta i Marokka.

I forvejen er Bulgarien, Malta, Polen, Portugal og Rumænien gule lande, ligesom dele af Spanien og den franske ø Korsika er det.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: