Annonce:
Annonce:

Roadtrip i Europa

Barn med i bagagen: De sidste seks år har Pelle Hvenegaard rejst kloden tynd med sin kone og datter, lige så snart det har kunnet lade sig gøre

Pelle Hvenegaard er nysgerrigheden selv, især når han rejser med familien. Arkivfoto: Anthon Unger
Pelle Hvenegaard er nysgerrigheden selv, især når han rejser med familien. Arkivfoto: Anthon Unger
Annonce:
Følg Ferie

- Hvor har I holdt sommerferie i år?

- Vi var på roadtrip rundt i Europa med stop undervejs.

- Jeg er nemlig med i en dansk opstartsvirksomhed, der hedder Campanyon, som er lidt ligesom Airbnb bare med camping, glamping og andre overnatningsmuligheder for eksempel i folks private haver eller små overnatningssteder, man ellers ikke vil opdage.

- Blandt andet overnattede vi i en jurte (rundt filttelt, red.) i Vestfrankrig og på en privat lille campingplads et sted ude på landet i Holland, som jeg død og pine ikke ville kunne nævne navnet på, og slet ikke have fundet på egen hånd.

- Hvor meget havde I planlagt af turen på forhånd?

- Vi vidste, hvor vi skulle ende henne, altså slutdestinationen, for vi skulle surfe i Biarritz i Frankrig, men vejen dertil var meget ad hoc.

Annonce:

- Så bookede vi overnatninger et par dage i forvejen, når vi vidste, hvilken vej vi ville tage, og hvad vi havde lyst til. Så på den måde blev køreturen mod målet oplevelsen i sig selv.

Pelle Hvenegaard

  • Skuespiller, tv-vært og podcaster

  • Han spillede som barn hovedrollen i den Oscarvindende ’Pelle Erobreren’

  • Siden tv-vært på en række programmer som 'Dagens Mand' og 'Comedy Fight Club'

  • I dag laver han rejsepodcasten 'Børn i bagagen' med hustru Caroline og med sin datter, Zoe Ukhona

- Er kør-selv-ferien ellers noget, I har gjort jer meget i?

- Vi har været på et par stykker, men ikke på den her måde, hvor transporten fik lov at være en så stor del af oplevelsen.

- Så har det mere været, at vi har ville til Como-søen eller på skiferie, og så har vi kørt i ét stræk hvis muligt og ellers overnattet på et motorvejshotel. På den her tur har vi overnattet alle mulige fede steder. For eksempel også i en nedgravet hytte, meget a la husene fra Hobitten, midt i en hestefold.

- Hvor meget plejer du at rejse?

- Det var lige før, vi alene fik skylden for klimakrisen i 'Kender du typen', fordi vi flyver så meget. Før vi blev forældre, rejste vi om muligt endnu mere end nu, og derfor satte vi os også for, at vi selvfølgelig skulle fortsætte med at se verden, selvom vi fik et lille barn.

Annonce:

- Derfor har min datter på 6 år, allerede besøgt omkring 21 lande, og vores erfaringer deler vi også ud af i podcasten 'Børn i Bagagen.

- Alt for mange børnefamilier ender med den nemme løsning med en charterferie med all inklusiv ved svømmepølen, og det er synd. For selvfølgelig kan man rejse med børn, og man snyder sig selv for de fede oplevelser ved at tro andet.

- Hvor har I været henne?

- Lige siden corona åbnede vinduet til verden igen, har vi rejst, rejst, rejst. Både fløjet, kør-selv, med tog og roadtrip. Vi har blandt andet været ved Comosøen, i Toscana og Lapland, på Mallorca og Portugal.

- Min hustru og jeg surfer også lidt nemlig, og jeg fik en tur ud på verdens største bølger på jetski i gave, og kørt rundt i Californien i autocamper for at besøge familie, og i Thailand, Singapore og Indonesien.

Arkivfoto: Getty Images
Arkivfoto: Getty Images

- Hvad giver det jer at rejse så meget?

Annonce:

- Jeg er meget nysgerrig, og der findes ikke noget mere lærerigt og inspirerende, end at opleve verden, se anderledes natur, møde andre kulturer, vaner og traditioner.

- Jeg føler altid, uanset, hvor vi har været på kloden, at jeg kommer hjem og er blevet klogere på mig selv og min måde at leve på - bare ved at møde andre mennesker og høre om det liv, de lever.

Hvor går næste rejse hen?

- Nu er min datter lige startet i skole, så det er hovedfokus nu, og så må vi jo rejse i skoleferierne.

- Den næste er efterårsferien, og der kunne vi godt tænke os at tage til Oman. Jeg er sikker på, at landet har meget at byde på, når man først kører ud i ørkenen og op i bjergene.

- Hvad får din datter ud af at rejse med jer på den måde?

- Den nysgerrighed på verden, jeg rejser ud med, håber jeg også, jeg planter i min datter. Det kan godt være, hun ikke kan huske det hele, fordi hun var lille, da vi var afsted, men jeg er overbevist om, at lysten til at møde og opleve verden, er sået i hende.

- Hun er kun lige fyldt 6 år, og hun kan allerede snakke engelsk. Hun ville gerne kunne snakke med sine veninder i Australien, så vi snakkede engelsk en time om dagen, og nu er hun flydende i engelsk. Det er jo en kæmpe gave.

- Hvad er dit bedste råd til at rejse med børn?

Annonce:

- Det kommer virkelig an på barnet og alderen. Dog kan fællesnævneren godt være, at man skal kalibrere egne forventninger med barnets, og tage den lidt med ro.


Har du nu tjek på rejseforsikringen? Ellers kan du tjekke denne artikel om hvordan du får den bedste og billigste af slagsen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: