Sådan får du overvægt med i flyveren billigt

Lad være med at troppe op i lufthavnen velvidende, at du har overvægt – ofte kan du spare mange penge ved at bestille ekstra bagage hjemmefra

Ofte kommer der lige lidt for meget i kufferten, når der skal pakkes til ferien. (Foto: Colourbox)
Ofte kommer der lige lidt for meget i kufferten, når der skal pakkes til ferien. (Foto: Colourbox)

De fleste ved, at det er dyrt at have for mange kilo i kufferten. Men hvad de færreste måske ved er, at der kan være mange penge at spare ved at tilkøbe overvægten hjemmefra.

Ekstra Bladet har undersøgt gebyrforskellene hos landets mest populære flyselskaber.

Se også: Se verdens største fly – lanceres i 2016

Der er nogle generelle forskelle blandt selskaberne. Har du f.eks. kun få kilo i overvægt, er det billigste flyselskab, du kan rejse med, lavprisselskabet EasyJet. Hvis du giver dem besked hjemmefra, opkræver de nemlig kun 28 kr. pr. overvægtskilo.

Rejser du med KLM, kan du tilkøbe en ekstra kuffert hjemmefra for 150 kr., hvilket – sammenlignet med hvis du skal betale overvægt i lufthavnen – giver en besparelse på 933 kr.

Det er en meget anderledes velkomst, gæsterne får på Radisson Blu i Berlin. Ferie - 6. aug. 2015 - kl. 15:45 Tag elevatoren op igennem GIGANTISK akvarium midt i hotel

Og hvis du ved, at du har tre-ti kilo for meget i din bagage, er SAS, KLM og Lufthansa billigere, da de har faste priser for ekstravægt op til 32 kilo. De regner altså ikke pr. kilo, ligesom lavprisselskaberne ofte gør.

Spar på tidlig booking af overvægt
- Alt, hvad vi kan kende til på forhånd, antallet af passagerer og ekstra kufferter på flyet, giver os en planlægningsfordel. Jo tidligere vi kender til en kundes behov inden afgang, jo bedre kan vi gøre det. Derfor vil vi gerne have, at man tilkøber på forhånd, fortæller Trine Kromann-Mikkelsen, der er pressechef hos SAS, og tilføjer:

- Det er ligesom med vores billetter: Hvis du booker i god tid, så kan du få nogle bedre priser. Så hvis du køber ekstrabagagen hjemmefra, så er det altså også billigere.

Ekstra Bladet tager forbehold for prisændringer og fejl.

 

31 kommentarer
Vis kommentarer