Single? Del din ferie

I den moderne deleøkonomi deler vi på livet løs vores bil, vores lejlighed og vores kontor med vildt fremmede mennesker – nu er tiden også kommet til rejser

Mange singler ønsker ikke at rejse alene, og derfor peger tendensen i retning af flere og flere services, der bringer enlige turister sammen. Foto: Flickr/Chris Clogg
Mange singler ønsker ikke at rejse alene, og derfor peger tendensen i retning af flere og flere services, der bringer enlige turister sammen. Foto: Flickr/Chris Clogg

Hvor mange gange har du ikke læst på Facebook: ’Hvem vil køre med fra København til Aarhus på søndag?’

Forestil dig så et socialt netværk, hvor opslaget i stedet lyder: ’Hvem vil flyve med fra Hamborg til Rom på torsdag?’

Det er slet ikke så absurd, som det lyder.

Den type opslag kan man nemlig finde på det sociale netværk Cotravel.

Sitet sammenbringer enlige turister, der har lyst til selskab på deres rejse. Og ideen er, at singlerejsende kan teame op og følges ad på hele eller blot et stykke af rejsen. For hvorfor rejse alene, når man kan rejse sammen?

cotravel.org, som eksisterer i en fransk og en engelsk version, kan enhver rejsende oprette en profil, præcis som hvis du opretter en profil på et hvilket som helst andet socialt netværk.

Derefter kan du slå din rejse op og så ellers afvente, at en anden enlig rejsende falder over dit opslag og fristes til at tage med dig.

Og er du omvendt på udkig efter en rejse, kan du søge efter tre kriterier, nemlig datoer, geografiske zoner og ferieform, herunder eksempelvis aktiv ferie, daseferie eller storbyferie.

Nye bekendtskaber
Lidt i samme stil sammenbringer servicen Wombee rejsende, der opholder sig på det samme hotel på samme tid.

Ideen er, at singlegæster kan holde hinanden med selskab ved morgenmadsbordet eller endda tage ud for at opleve byen sammen.

- Det er aldrig tilfældigt, hvilket hotel vi vælger. Alt, lige fra pris, beliggenhed og faciliteter til hotellets generelle image spiller ind på vores valg. Undersøgelser viser således, at folk, der bor på samme hotel, ofte har en lang række ting til fælles, i og med at de jo har valgt at bo på det samme hotel, forklarer idémanden bag Wombee, Rodolphe Begard, og fortsætter:

- Det betyder, at to gæster på det samme hotel kan have samme passion for dyr shopping, kunstudstillinger eller god mad. Ved at bringe gæsterne sammen hjælper vi dem med at dele deres fælles passion på deres rejse.

Servicen er blevet lanceret denne sommer i Frankrig og kommer senere til resten af verden.

Den vil blive tilbudt til gæster på udvalgte partnerhoteller, hvor gæster så kan oprette en profil, konsultere de øvrige gæsters profiler og dermed finde frem til interessante kompagnoner.

Spørgsmålet er, om vi rent faktisk er klar til at tage på sightseeing, gå på restaurant eller endda dele hotelværelse med vildt fremmede mennesker på vores ferie.

- Det er jeg overbevist om, siger Rodolphe Begard og fortsætter:

- Vi kender allerede til delebiler, delekøkkener og sågar delehuse og delehaver. Så hvorfor ikke også dele sin rejse med en fremmed?

At rigtig mange singleturister er klar til at dele deres rejse med andre mener lektor ved Center for Turisme, Innovation og Kultur på Syddansk Universitet Nils Karl Sørensen også.

- Det der med at tage på ferie er ikke altid let for singler. Dine venner og veninder har måske allerede booket deres rejse i en helt anden periode og til et helt andet rejsemål, end du selv havde i tankerne. Og så står du ofte med én eneste mulighed tilbage: at tage af sted selv, siger Nils Karl Sørensen og tilføjer:

- Singler har ikke nødvendigvis lyst til at rejse alene, bare fordi de bor alene. Derfor ser vi flere og flere rejseservices, der sætter ud efter at bringe singler sammen.

0 kommentarer
Vis kommentarer