Slip udenom prisstigningerne

Når sommervejret halter, stiger prisen på charterferier – på trods af det, er der mulighed for at spare penge på ferien

Selv om du ikke nåede at fange en af de billige rejser, da rejsebureauerne satte dem til salg for mange måneder siden, kan du stadig spare penge. Foto: Colourbox
Selv om du ikke nåede at fange en af de billige rejser, da rejsebureauerne satte dem til salg for mange måneder siden, kan du stadig spare penge. Foto: Colourbox

Det har været en usædvanlig kold sommer. Derfor vælger mange danskere at drage sydpå for at nyde den sommer og sol, som vi har ventet på hele den kolde vinter.

Den stigende efterspørgsel kan mærkes hos de danske rejsebureauer, der sælger langt flere rejser, når vejrmeldingen lyder på gråvejrsdage med regn og temperaturer, der ikke imponerer.

Men selv om de billigste rejser røg for flere måneder siden, kan du dog stadig komme af sted til fornuftige penge.

Ferie har samlet en række rejseeksperters råd til, hvordan du kan spare penge på charterferien.

 

Bestil rejsen hurtigst muligt
Prisen på sommerrejserne stiger lige nu dag for dag. Jo længere sommervejret lader vente på sig, jo dyrere bliver charterferien. Regn og grå himmel får nemlig danskerne til at droppe planen om ferie herhjemme, pakke badetøj og solhat og drage af sted.

- Derfor skal man ud af starthullerne og booke rejsen hurtigst muligt, siger Nikolai Johnsen, der er pressechef hos Star Tour.

 

Hold øje med valutaen
Valutaudsving og udenlandske hævegebyrer spiller en afgørende rolle for økonomien på ferien og for rejsens endelige samlede pris. Små udsving kan ændre meget.

- For eksempel er den tyrkiske lira faldet kraftigt siden starten af året, og der kan derfor være penge at spare ved at vælge Tyrkiet som årets feriemål, fortæller Joakim Husted, der er nationschef for Forex Bank.

 

Vælg den rigtige afrejselufthavn
Beregninger fra FDM travel viser, at der kan være mange penge at spare ved ikke at låse sig fast på en bestemt afrejselufthavn – også når man modregner de ekstra transportomkostninger i bil.

Ved at vælge en direkte afgang fra Hamburg i stedet for fra København kan du f.eks. spare op til 1000 kr. på rejser i uge 29 til Sydspanien – kun eventuel ekstra køretid skal accepteres.

 

Drop juli (hvis du kan)
De fleste ved, at det kan svare sig at tage af sted på ferie uden for skolernes sommerferie eller i ugen, lige inden sommeferien slutter. Her er der ikke lige så mange børnefamilier, der higer efter at komme væk fra Danmark.

- Her er rejserne billigere – også de populære destinationer. Forsøg at fange dem, hvis du kan, fortæller kommunikationschef hos Apollo Rejser Glen Bisgaard.

 

Undgå de mest populære rejsemål
- Hvis du gerne vil billigt sydpå, skal du overveje, om du kan gå på kompromis med feriedestinationen. Det er oftest kun de dyreste rejser, der er tilbage hos de populære destinationer, som Mallorca og Grækenland, mens det stadig er muligt at finde billige billetter til mindre efterspurgte feriemål, som for eksempel Bulgarien og Montenegro, siger Glen Bisgaard fra Apollo Rejser.

0 kommentarer
Vis kommentarer