Ugens turist: - Det var helt no-go

Elsker badeferier: Når 'Robinson'-vinder Katrine Ørskov Hedeman tager på ferie, så er det for at ligge i en strandstol under sydens sol med en drink i hånden - særligt én oplevelse glemmer hun aldrig

Katrine Ørskov Hedeman løb med trofæet og pengepræmien på en halv million kroner i sidste års udgave af ’Robinson Ekspeditionen’. Foto: Janus Nielsen
Katrine Ørskov Hedeman løb med trofæet og pengepræmien på en halv million kroner i sidste års udgave af ’Robinson Ekspeditionen’. Foto: Janus Nielsen
Følg Ferie

- Er du typen, der rejser meget?
- Jeg har faktisk aldrig rejst så voldsomt meget, for jeg har altid prioriteret at knokle med arbejde i stedet for. Men efter ’Robinson Ekspeditionen’ har jeg virkelig fået blod på tanden. Min rejselyst er virkelig blevet vakt til live.

- Hvem rejser du med? Og hvor mange gange om året?
- Jeg har altid rejst med min familie og kæreste. Typisk to gange om året. I sommerferien og igen i efterårsferien.

- Er der et særligt sted, du altid vender tilbage til?
- Siden 3.g har min familie og jeg hvert år været på Mallorca. Jeg tror efterhånden, at vi har været af sted ni år i træk. Mallorca har virkelig fået en særlig plads i mit hjerte. Det er bare indbegrebet af rendyrket ferie.

- Hvad kan Mallorca?
- Det er bare blevet min favorit go-to destination. Vi skal helst bo i Alcúdia, for der ligger den fedeste strand. Ren bounty strand, helt klart vand og de sødeste mennesker.

Foto: TV3/Janus Nielsen
Foto: TV3/Janus Nielsen

- Har klimaforandringerne fået dig til at gentænke, hvordan du rejser?
- Ikke rigtigt, mest fordi jeg ikke har rejst så meget i forhold til andre.
- Jeg synes, det er meget mere problematisk med alle de forretningsfolk, der flyver rundt i verden for at deltage i møder og så flyver hjem dagen efter. Det er virkelig spild af ressourcer i mine øjne.

- Hvad kendetegner en god ferie for dig?
- Det kommer nok bag på nogen, men jeg elsker badeferier. Der findes ikke noget bedre end at ligge hele dagen på stranden i en strandstol med en drink i hånden.

- Hvad har du altid med i kufferten, når du skal på ferie?
- Alt for meget tøj. Jeg er elendig til at pakke.

- Hvad er dit første ferieminde?
- Da jeg var barn, var vi altid på campingferie i Jylland. Der var ikke noget bedre, end hvis der var et godt vandland på campingpladsen. Det gik jeg meget op i, for findes der noget bedre end en god vandrutsjebane?

Katrine Ørskov Hedeman

  • 27 år

  • Bor i Herlev

  • Fysioterapeut

- Hvad er det skøreste, du har oplevet i udlandet?
- Det må være, da jeg var i Qatar for år tilbage til et hestestævne, og vi stod og skulle hæve nogle penge. Det eneste sted, man kunne det, var inde i et af de store shoppingcentre.

- Vi nåede kun lige at træde op på rulletrappen, så blev vi råbt an, fordi vi havde shorts og t-shirt på, og det var helt no-go. Så vi måtte ind i en butik og købe noget, vi kunne dække os til med, og det endte med at være en form for dug, vi kunne svøbe os i.

- Hvad har været det største kulturchok?
- Det må igen være i Qatar, som virkelig var en oplevelse i sig selv. Foruden oplevelsen i shoppingcentret, så kører de alle steder hen i bil. Så meget at der slet ikke er anlagt fortov, så man kan ikke komme fra A til B på gåben. Og når de holder for rødt, dytter de helt vanvittigt.

Bedste rejsetip!

- At man tager på ferie med nogle mennesker, man holder af, og når man så er der, så husker at lægge telefonen væk, nyder samværet over god mad og husker sig selv på, hvorfor man sidder der netop nu og med lige præcis disse mennesker.

- Er der en souvenir, du altid skal have med hjem?
- Ikke længere, men da jeg var barn, samlede jeg på sten fra de steder, vi havde været. Så lå de udstillet i mine forældres vindueskarm, men det er jeg altså stoppet med.

- Er der et sted, du drømmer om at tage hen?
- Jeg vil sindssygt gerne til USA og opleve deres kultur. Der er bare lidt højere til loftet derovre.

- Hvilket sted vil du gerne se, inden du dør?
- Maldiverne. Alle siger, at det minder meget om, hvor ’Robinson Ekspeditionen’ blev optaget i Den Dominikanske Republik, men det gad jeg godt alligevel. Smukke strande og at se stjernerne om natten.

- Hvor planlægger du at tage hen på din næste rejse?
- Jeg har ikke planlagt noget endnu, mest også fordi jeg lige har været væk i to måneder for at optage. Så lige nu vil jeg gerne være sammen med min familie.

- Når det så er sagt, har jeg virkelig en stor rejselyst, og så skal jeg helt sikkert til Mallorca til sommer.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+