Undgå de klammeste hoteller

Du skulle på en afslappende miniferie – i stedet åbner du døren op for et hotelophold fyldt med nussede, gule gardiner, beskidte toiletter og rottelort i maden. Sådan garderer dig mod rotter og skimmelsvamp på ferien

Hvis du vil undgå at blive overrasket af et klamt hotelværelse på din ferie, så er det en god ide at tjekke din hotel-booking for smileys, inden du booker. Foto: Neil Kramer
Hvis du vil undgå at blive overrasket af et klamt hotelværelse på din ferie, så er det en god ide at tjekke din hotel-booking for smileys, inden du booker. Foto: Neil Kramer

Det er ikke sjovt, hvis den mini-ferie, som du har glædet dig til at nyde på afslappende vis på et af Danmarks hoteller, i stedet ender med søvnløse nætter, hvor turen går i pendulfart mellem toilettet og sengen.

Det er absolut heller ikke særligt interessant, hvis du ikke er den eneste gæst, der er tjekket ind på hotelværelset, men kan mærke et par glubske rotteøjne holde øje med dig hele natten.

Alt det kan du heldigvis undgå, hvis du finder din iPhone frem.

Se også: Feriens største fælder: 10 gode råd om leje af bil  

Her kan du nemlig finde en app, der hedder ’Elite Smiley’, hvor du også kan finde de hoteller, der har fået en sur smiley. Og så snart en smiley ikke har det helt store smil på, kan det betyde dårlig hygiejne.

Men hvor slemt står det egentlig til, hvis det ikke er den glade smiley, der pryder hotellet?

- Smileyen med det lille smil gives typisk, hvis det er første gang, en regel overtrædes. Det kan eksempelvis være, fordi der er beskidt, forklarer Kenny Larsen, der er sektionsleder i kontrolstyring.

Tjek smilet

Skal du have kæresten med på en romantisk miniferie, eller sender du dine forældre af sted på et afslappende hotelophold, så husk at tjekke hotellets smiley. Det kan nemlig ende helt galt med både skimmelsvamp og rotter i væggene. På appen Elite Smiley og på hjemmesiden findsmiley.dk kan du se de danske hotellers smileyer.

 

Hvis skimmelsvampen og rotterne er rykket ind, er smileyens smil helt forsvundet, og den er i stedet blevet til en utilfreds lige streg.

- Smileyen med den lige mund bruges typisk, hvis der er rotter, skimmelsvamp eller ulovlige fødevarer i køkkenet. De får denne smiley, fordi de skal stoppe med at producere varer i disse forhold, fortæller Kenny Larsen.

Se også: Sådan slipper du for en kæmperegning på ferien  

Helt galt står det til, når smiley har vendt smilet på hovedet.

- Den helt sure smiley kan betyde, at virksomheden inden for de sidste to år har overtrådt reglerne, og der ikke blevet gjort noget for at rette op på forholdene.

De kan også få den, hvis der er tale om en meget grov forseelse. Så får de en bøde eller bliver meldt til politiet, siger Kenny Larsen:

- Konsekvensen af sure smileyer betyder også, at virksomheden får et opfølgende kontrolbesøg. De skal selv betale for omkostningerne for dette besøg, som bliver inden for to måneder. Her tjekker vi, om der er rettet op på forholdene – hvis ikke gives ofte endnu en bøde.

Den sure smiley betyder altså ikke, at hotellet skal lukke ned.

Husk derfor at søge på smileyerne, hvis du vil undgå at ende på et af Danmarks klammeste hoteller med mug i hjørnerne og kriblende selskab.

25 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere