Vi skræddersyr vores egne rejser

Danskerne rejser mere end nogensinde, men måden vi rejser på har ændret sig

Foto: Flickr/Moyan Brenn
Foto: Flickr/Moyan Brenn

En færdig pakkerejse er en nem måde at rejse på – der er ikke så meget andet end faktoren på solcremen at bekymre sig op.

Og pakkerejser er noget, de danske ferierejsende tidligere har gjort stor brug af, men nu tyder det på, at danskerne ikke længere finder den slags rejser lige så tillokkende.

I hvert fald oplever rejsebureauerne en stigning i efterspørgslen på personligt tilpassede eventyrrejser, mens den mere almindelige charterrejse er på retur.

Hvordan åbner man vinduet? Se flypassagerers dummeste spørgsmål  

Ifølge Niels Amstrup, adm. dir. i Jysk Rejsebureau, der er specialiserede i at sende danskerne på skræddersyede rejser, er udviklingen tydelig hos dem. De har de seneste to år oplevet stigning i både antallet kunder og i omsætning.

- Vi ser forandringen i danskernes rejsemåder i form af vækst. Vi har fået 16 procent flere kunder på de sidste to år, og vores omsætning er i samme periode steget 34 procent. Samtidig bliver vi flere i virksomheden og har senest åbnet kontor i København. Jeg tror, danskerne generelt er blevet mere nysgerrige på at mærke verden, siger han.

Flere specialrejser
Samme tendens gør sig gældende hos Apollo, der både sælger færdige pakkerejser samt specialrejser. De har det seneste år oplevet en stor stigning i efterspørgslen af de specialsyede rejser.

Her kan turister prøve labyrinten fra Ondskabens Hotel  

- Vi ser klart en vækst i salget af de fleksible rejser og har bare i år haft en fordobling af salget af sådanne rejser sammenlignet med sidste år, siger kommunikationschef i Apollo, Glenn Bisgaard.

Tal fra brancheorganisationen RID, Rejsearrangører i Danmark, viser da også, at charterbranchen skærer ned på antallet af rejser, mens en rundspørge foretaget af Danmarks Rejsebureau Forening blandt medlemmerne viser, at der er stigning i efterspørgslen på specialrejser.

Og det er denne udvikling, de mærker hos selskaberne, der sender danskerne afsted på de specialsyede rejser.