Annonce:
Annonce:

Vild med Thailand

Rejsefeber: ’Vild med dans’-deltager Morten Kjeldgaard river gerne alle de kolde vintermåneder ud af kalenderen for at besøge det thailandske ferieparadis

Morten Kjeldgaard er 37 år gammel, og var med i 'Vild med Dans' for første gang i 2009. Foto: Jonas Olufson
Morten Kjeldgaard er 37 år gammel, og var med i 'Vild med Dans' for første gang i 2009. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Ferie

- Hvordan har du holdt sommerferie i år?

- Det er ikke blevet til så meget decideret sommerferie i år, for jeg har arbejdet det meste af sommeren. Dog har mit arbejdet som danseinstruktør været på en dansecamp i Marbella på den spanske solkyst. Fire uger i Costa del Sol, men som sagt har jeg undervist meget af tiden, så det er begrænset, hvor meget jeg har daset i en solstol ved swimmingpoolen.

- Er du ellers typen, der rejser meget?

- Jeg plejer normalt at rejse i en længere periode i vinterhalvåret. Mindst 4 uger, men allerhelst 6 uger, hvis jeg kan slippe afsted med det.

Morten Kjeldgaard

  • Professionel danser

  • Coach og træningsinstruktør

  • Har medvirket i en række forestillinger blandt andre ’Mama Mia’,’Cirkusrevyen’ og ’Flashdance’

  • Har gennem 12 sæsoner danset med i ’Vild med dans’

  • Danser med diamantforhandleren Katarina Pitzner i den nye sæson, der får premiere den 9. september

- Hvor plejer du så at tage hen?

- Jeg har en forkærlighed for Thailand, også fordi min bror både har boet og blev gift der. Så jeg har tit holdt jul og nytår i Thailand med dem i deres hus, og så bagefter rejst lidt rundt i landet.

- Hvad er det, du godt kan lide ved Thailand?

Annonce:

- Det varme klima trækker helt bestemt op, især også når jeg plejer at rejse om vinteren, hvor der er koldt i Danmark. Og så er thailændere bare det sødeste folkefærd, så hjælpsomme og imødekommende, og så kan man også komme langt for pengene i Thailand.

- Er du mest til badeferie, eller skal du ud at opleve, når du rejser?

- Jeg har efterhånden været der så mange gange, 10 gange mener jeg, så jeg har snart set nok templer i mit liv. Selvfølgelig tager vi ud og ser lokale seværdigheder, men ellers er det mest afslapning. Det er heldigvis ikke så svært at komme helt ned i gear, når deres strande er så smukke.

- Er der et sted i Thailand, du vil anbefale at besøge?

- Øen Koh Lipe er jeg meget begejstret for. Den er ikke overrendt af turister endnu, men det er en upcoming ø, så det kan være, man skal besøge den nu, før den bliver for populær.

Arkivfoto: KeongDaGreat/iStock
Arkivfoto: KeongDaGreat/iStock
 

- Den er også ret besværlig at komme ud til, men den er absolut det hele værd. Meget backpacker-stil, men på en luksuriøs måde.

- Hvad er dit bedste ferieminde fra Thailand?

Annonce:

- Det må være, da min bror blev gift på en strand i Koh Chang. Det er et andet sted, jeg også gerne vil anbefale at besøge. Det var fuldstændig som i en film, hvor de blev viet i strandkanten med det smukke hav i baggrunden. Bagefter var der stor fest for venner og familie. Det var virkelig en dejlig dag.

Arkivfoto: John Njor
Arkivfoto: John Njor
 

- Har du en ting, du altid skal have med hjem?

- Havde du spurgt mig for to år siden, så havde jeg sagt kasketter. Jeg er storforbruger af dem, især i træningssammenhænge slider jeg dem helt op, når jeg danser. Derfor plejede jeg at købe nogle stykker med hjem, for man kan jo få vellavet kopivarer til en god pris i Asien.

- Er der omvendt noget, du altid har med dig ud i verden?

- Solcreme. Selvom deres kasketter er lavet godt, så stoler jeg ikke helt på, hvad deres solcreme lover. Så det tager jeg med hjemmefra. Og så har jeg også tit haft min TRX med. Det er sådan en træningssele til at lave øvelser med sin egen kropsvægt med, og som er praktisk, når der ikke lige er et fitnesscenter på den lille ø, man er havnet på.

- Hvad er dit bedste rejsetip?

Annonce:

- Husk sygesikringskortet. Jeg slog hul i hovedet i Spanien, fordi jeg fik den fikse idé at springe på hovedet i en pool, jeg havde fejlbedømt vanddybden på. Det var virkelig bøvlet med alt det papirarbejde at blive syet på hospitalet, fordi jeg manglede det.

- Hvem skal du rejse med?

- Min mor noget af tiden og ellers min kæreste.Bliver du stakåndet, og får du røde knopper bare ved tanken om at skulle på ferie? Er en lufthavn stort set det værste sted på jorden, du kan tænke dig? Så er denne artikel skrevet til lige præcis dig.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: