Viva Las Vegas: Meget mere end spil

Las Vegas har masser at byde på, selv om du ikke vil gamble

Las Vegas er andet end spil. Foto: Isaac Brekken/AP
Las Vegas er andet end spil. Foto: Isaac Brekken/AP

Ekstra Bladet var inviteret til Las Vegas af Brancheforeningen ForbrugerElektronik

Sig Las Vegas, og mange ser straks en by fyldt med spilleautomater og rygende ludomaner foran sig. Men billedet af Las Vegas som spilleby og intet andet er forkert. Det er en fascinerede storby, der byder på shows med klodens største og bedst kendte stjerner, ligesom du kan besøge den flotte natur blot få timers kørsel væk.

Du slipper dog ikke for hele tiden at løbe ind i tilbud om spil. Hotellerne er fyldt med spillehaller, som du tvinges til at gå igennem, før du kan tjekke ind eller spise din morgenmad. Forvent også at blive opsøgt på gaden af sælgere, der lokker med ’gode tilbud’ på shows og anden underholdning. Dem bør du som hovedregel venligt, men bestemt ignorere.

Heldigvis handler Las Vegas ikke alene om, at du skal have penge op af lommen. Besøger du byen for første gang, er det fascinerede og gratis at gå ned ad The Strip, som hovedgaden hedder. Om dagen kan du opleve et alternativt folkeliv og se bygninger og butikker, man ikke ser herhjemme.

Om aftenen er hele byen – og i særdeleshed The Strip – lyst op og endnu mere underholdende.

Det er ganske sikkert at bevæge sig rundt i de centrale dele af Las Vegas, hvor du med fordel kan bruge den billige monorail, der er en udendørs metrolinje, som dækker det meste af byen. Det er også langt billigere at tage en taxa end herhjemme.

Læs mere om Las Vegas her.

Se også: Se de vilde billeder fra golfbanen: Alligator wrestler med pytonslange

5 ting du skal nå

 

Foto: Julie Jacobson/AP
Foto: Julie Jacobson/AP
 

1. Se vandet springe

Det enorme springvand foran ’The Bellagio’ er gratis underholdning, som du bør unde dig selv. Fra om eftermiddagen til midnat sættes der flere gange i timen strøm til et stort show, hvor vandet springer i takt med musikken.

Find det på 3600 S Las Vegas Blvd.

Se også: Efter nye bagageregler: Spanien opfordret til at boykotte Ryanair

Foto: Felicia Fonseca/AP
Foto: Felicia Fonseca/AP
 

2 Brug naturen

Uanset om det er dæmningen Hoover Dam, bjergområdet Grand Canyon eller ørkenen Valley of Death, så er naturen ved Las Vegas hele rejsen værd. Også en længere tur til Utah bringer dig til noget af verdens smukkeste natur.

Find du det få timers kørsel fra Las Vegas, men sæt en eller flere dage af til naturbesøg, hvis du skal have noget ud af det.

Se også: Dansk børnefamilie i Østrig: 'Tre politimænd kom og rystede med peberspray'

Foto: Joe Cavaretta/AP
Foto: Joe Cavaretta/AP
 

3. Køb billigt tøj

Dollaren er faldet en krone det seneste år og er nu tæt på seks kroner. Da mærketøj fra lagersalg eller outlets ved Las Vegas i forvejen er billigt, kan du spare mange penge ved at handle her. Husk, at der lægges lokal skat på 8,25 procent oven i beløbet.

Der findes to gode outlets på 875 S Grand Central Pkwy og 7400 S Las Vegas Blvd.

Amerikanere, der skal rejse til Nordkorea og Kim Jung Un, bliver opfordret til at skrive deres testamente og planlægge deres begravelse. Foto: AP Ferie - 18. jan. 2018 - kl. 19:02 USA advarer rejsende i Nordkorea: 'Skriv jeres testamente færdigt'

Foto: Joe Cavaretta/AP
Foto: Joe Cavaretta/AP
 

4. Kom op i højderne

The Stratosphere er både et hotel og et 350 meter højt udsigtstårn. Du kan nøjes med at nyde synet fra højderne, men også spise eller prøve den meget alternative rutsjebane på toppen af tårnet. Det koster op til 150 kroner pr. person at besøge tårnet.

Find det på 2000 S Las Vegas Blvd.

Se også: Turist anholdt i lufthavnen i Island: Havde for meget tøj på

PR-foto
PR-foto
 

5. Spis alternativ is

Frosset yoghurt er tæt på at være en religion i USA. Særligt firmaet Pinkberry, der blev åbnet i 2005, er kendt for sin gode alternative is, som du selv vælger både sund og sød topping til. Vi har testet og var begejstrede.

Find det på 3752 Las Vegas Blvd eller 740 S Rampart Blvd.

Se også: Passagerer afslører vanvittige beskeder fra piloter

Sådan kommer du frem

Flyrejsen: Du kan flyve direkte til Las Vegas fra København med Norwegian, ligesom der findes talrige rejsemuligheder hele ugen via London eller andre europæiske hovedstæder.

Hotellerne: Las Vegas satser på, at du spiller. Derfor koster mange selv gode hoteller ikke ret meget at bo på. Nogle af dem virker dog pænere på deres hjemmesider, end de er, og de kan være meget slidte.

Billeje: Det er billigt at leje bil i USA. Gå efter de velkendte firmaer som AVIS og Hertz. Sørg altid for at være grundigt forsikret – de ekstra penge er godt givet ud.

Vejret: Juni til september er typisk de varmeste måneder i Las Vegas. Her kan temperaturen nå over 40 grader på de varmeste dage.

Det skal du også have styr på: Det kræver en forhåndsgodkendelse at besøge USA i form af en ESTA-tilladelse, som du får på nettet. Den koster 85 kroner og er gyldig i to år. Du kan også ansøge om et visum, som er dyrere og tager længere tid at få.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilia Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen