Rekordlave flypriser i vinterferien

Flypriserne er på et rekordlavt niveau i uge syv - skolernes vinterferie

Du kan blandt andet flyve tur/retur fra København til London for 121 kroner i vinterferien. Arkivfoto: Daniel Kalker/Ritzau Scanpix
Du kan blandt andet flyve tur/retur fra København til London for 121 kroner i vinterferien. Arkivfoto: Daniel Kalker/Ritzau Scanpix
Følg Ferie

Skolernes vinterferie - uge syv de fleste steder - venter lige rundt om hjørnet, og det kan for mange give anledning til at rejse udenlands.

Hvis du leger med tanken om at tilbringe feriedagene i en af Europas hovedstæder, så kan du med god grund booke din flybillet allerede nu.

Flypriserne for uge syv har nemlig ramt et ekstraordinært lavt niveau, viser den seneste opgørelse fra Dansk Flyprisindex, som rejsesøgemaskinen Travelmarket står bag.

Ifølge Ole Stouby, som er direktør hos Travelmarket, er det helt usædvanligt, at priserne på flyrejser er så lave i vinterferien, da priserne normalt ville stige i de uger, hvor mange har fri.

Han peger på, at coronapandemien generelt set har presset priserne i bund. 

- Det store udbud af flyrejser og den lave efterspørgsel gør, at flypriserne er helt utroligt lave i skolernes vinterferie i uge syv, siger han.

- Det er naturligvis på grund af corona, at priserne er meget lave, men flyselskaberne har satset på større efterspørgsel, og det tvinger priserne ned, også i en højsæson rejseuge. Jeg har aldrig set tilsvarende.

Det er især flybilletter fra Københavns Lufthavn, der har ramt et historisk lavt niveau.

Her ligger gennemsnitsprisen på flybilletterne til ti europæiske destinationer på blot 305 kroner, hvor det tidligere billigste nogensinde var på 348 kroner.

Flypriserne fra Billund Lufthavn er også lave i uge syv. De er dog ikke rekordlave, som det er tilfældet med flyvninger fra København.

Gennemsnitspriserne fra Billund Lufthavn er på 477 kroner, hvor det absolut billigste, man har før har registreret fra lufthavnen var på 359 kroner.

Her er gennemsnitsprisen på flybilletter fra Københavns Lufthavn:

  • Stockholm: 116 kroner.
  • London: 121 kroner.
  • Wien: 211 kroner.
  • Prag: 232 kroner.
  • Rom: 271 kroner.
  • Berlin: 290 kroner.
  • Amsterdam: 316 kroner.
  • Paris: 418 kroner.
  • Barcelona: 540 kroner.
  • Oslo: 536 kroner.

NB. Priserne er udtrukket 26. januar 2022. De er alle priseksempler på flyrejser tur/retur inklusiv skatter og afgifter.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind