Romantik i sydens sol: Så mange finder kærligheden på ferien

Ferie-forelskelser er bestemt ikke til at kimse af, for ny undersøgelse viser, at mange danskere rent faktisk har indledt et forhold til én, de har mødt på ferien

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Følg Ferie

Minder om gåture hånd-i-hånd på stranden og et romantisk kys ved solnedgang i eksotiske omgivelser er ikke altid det eneste, man tager med sig hjem fra ferien, hvis man er stødt på en ferie-flirt.

Mange danskere har nemlig formået at få flirten til at udvikle sig til et regulært parforhold, når de er kommet hjem fra ferien.

Det viser en ny rejseundersøgelse foretaget af hotel- og rejsesøgemaskinen momondo.dk.

Faktisk angiver hver femte dansker i undersøgelsen, at de har indledt et forhold med én, som de har mødt på en ferie, så hvis man er på udkig efter mere end blot sol og afslapning i sommerferien, er der altså nogenlunde gode chancer for, at man kan møde sin drømmefyr- eller kvinde.

- Når man tager afsted på ferie, er der som regel rig mulighed for at møde nye mennesker. Og afhængig af, hvor man tager hen, kan man møde mennesker fra alle mulige nationaliteter, kulturer og baggrunde, som man svinger godt med, siger momondos danske presseansvarlige, Lasse Skole Hansen, i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Dette kombineret med, at man føler sig afslappet og har masser af mod på nye oplevelser, skaber gode rammer for, at kærligheden kan blomstre.

Dansk par forlangte erstatning for ferie: Vidste ikke, det var Ramadan

Flest unge forelsker sig på ferien
Det er dog ikke alle aldersgrupper, der har lige meget held i kærlighedssprøjten på ferien.

I undersøgelsen svarer 21 procent af de 18-22-årige nemlig, at de har indledt et forhold til en ferieflirt efter hjemkomst fra ferien, hvorimod det samme kun gør sig gældende for 17 procent af de 36-55-årige og 11 procent af de 56-65-årige.

- Undersøgelsen peger på, at flere unge har fundet kærligheden på ferien end den ældre generation. Det hænger nok sammen med, at ungdommen i dag har bedre mulighed for at rejse, end deres forældre eller bedsteforældre havde, da de var unge, siger Lasse Skole Hansen og fortsætter:

- Alt fra storby- og strandferier til roadtrips og rygsæksrejser er populære blandt de unge, og her kan du næsten ikke undgå at møde en masse nye mennesker.

Par raser over Ryanairs 25 minutter lange ferie: 'Det er en joke!'

Langdistance-forhold er nedtur
Det er dog ikke altid, at man er så heldig, at den person, man forelsker sig i på ferien, er fra samme land, og så kan det hurtigt blive kompliceret, da man skal ud i et langdistanceforhold.

Og noget tyder på, at det langt fra er alle danskere, som har lyst til at skulle undvære sin bedre halvdel, for i undersøgelsen svarer blot 18 procent, at de har haft en partner, der har boet i udlandet.

Det betyder, at Danmark er blandt de lande, hvor færrest har haft et langdistanceforhold.

Danskerne er dog mere indstillet på langdistanceforhold end japanerne, hvor blot fem procent har haft et forhold til en person, der bor i udlandet. I Holland gælder det 17 procent, mens Finland og Tyskland ligger på niveau med Danmark med 18 procent.

Dansk rejseselskab beskyldt for kønsdiskrimination: 'Rejselederen chikanerede mig'

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU