Ronnie fik familieferien ødelagt: Sommerhuset var fyldt med mug, blod og urin

Ronnie Pedersen og hans hustru måtte sende deres syv børn ud af huset, fordi de vurderede, at det var sundhedsskadeligt for dem at bo i. DanCenter lægger sig fladt ned

Ronnie Pedersen fik ødelagt sin ferie med familien, fordi sommerhuset var ubeboeligt. Foto: Privat
Ronnie Pedersen fik ødelagt sin ferie med familien, fordi sommerhuset var ubeboeligt. Foto: Privat

Har du oplevet noget tilsvarende? Tip os på mail på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Med syv børn på slæb i alderen 3-17 år havde Ronnie Pedersen og hans hustru, Ea, fra Tarm i Vestjylland i den grad glædet sig til at ankomme til den længe ventede efterårsferie i det sommerhus i Gilleleje, som de i oktober havde lejet gennem DanCenter.

Men allerede ved første skridt, da den 42-årige familiefar trådte ind af døren, var det tydeligt at se, at ferien ikke ville leve op til forventningerne. Sommerhuset var nemlig bestemt ikke i den stand, som familien havde forventet.

Der var - ifølge Ronnie - møgbeskidt, blod- og urinpletter på sengetøjet, muselort i køkkenskabene, huller i sofaen og puderne samt mug og skimmelsvamp flere steder i huset.

Derudover stod sommerhusets spabad på hæld, så det ikke kunne tømmes, og der kom derfor gammelt, muggent vand i spa'en, som lugtede 'helt forfærdeligt og råddent'.

- Vi har lejet rigtig mange sommerhuse gennem tiden. Bare i år har vi lejet fire, men vi har aldrig nogensinde lejet noget, som var så dårligt, møgbeskidt og sundhedsskadeligt som dette, fortæller Ronnie Pedersen, der havde betalt 4.300 kroner eksklusiv forbrug for en uge med familien i sommerhuset.

- Vi har på ingen måde brug for at skulle bo i luksus, men det, vi kom ud til her, var bestemt ikke noget, man på nogen måde har lyst til at bo i, fortsætter Ronnie.

Kun en krone kostede turen til Mallorca. Jesper slog til. Men Spies siger, det er en fejl og har annulleret Jespers rejse. Fotocollage: All Over Press/Privatfoto Ferie Jesper købte flybillet til 1 krone: Spies annullerede rejsen

Tog billeder EFTER rengøringen
På grund af det chokerende syn ringede Ronnie med det samme til DanCenter og klagede over hygiejnen i huset. DanCenter sendte derfor en mand ud at gøre rent.

- Manden var der i 16 minutter, og han støvsugede kun og vaskede gulvet. Alt det gamle spindelvæv, urin- og blodpletterne og skimmelsvampen var der stadig, fortæller Ronnie, der derfor - efter rengøringen - valgte at tage billeder af det uhumske sommerhus.

(Du kan se nogle af billederne herunder - artiklen fortsætter efter billederne):

Foto: Privat
Foto: Privat

Foto: Privat
Foto: Privat

Foto: Privat
Foto: Privat
 

DanCenter ignorerer familiens henvendelser
Ronnie og Ea mente, at huset var så ubeboeligt og sundhedsskadeligt, at deres børn ikke skulle bo der.

Og da det - efter flere henvendelser til DanCenter - ikke var muligt for dem at blive flyttet hen i et andet sommerhus, endte det med, at parrets børn flyttede hjem til deres bedsteforældre, som bor i nærheden af Gilleleje.

- Jeg synes virkelig ikke, at det kan være rigtigt, at man skal have ødelagt sin ferie på den måde. Vi var så heldige, at mine forældre bor tæt på, for ellers havde det været en kæmpe katastrofe.

Samme dag, familien er tilbage i Vestjylland efter ferien, skriver en Ronnie en skriftlig klage til DanCenters lokalkontor i Gilleleje. Da han tre uger senere endnu ikke har hørt tilbage, ringer han til dem for at følge op på klagen:

- De er meget sure og arrogante i telefonen og siger, at de har været ramt af sygdom og vil besvare min mail senere på dagen eller senest morgenen efter. Det er nu en uge siden, og jeg har endnu ikke hørt noget som helst, siger Ronnie, som er ved at opgive at få nogen som helst erstatning på trods af, familieferien blev komplet ødelagt:

- Vi kunne selvfølgelig godt tænke os at få en kompensation, men jeg har lidt indset, at pengene nok er tabt. Så nu håber jeg bare, at jeg kan advare andre, så de ikke ryger ud i det samme og får ødelagt deres ferie på samme måde som os.

Manglende sol var en af klagepunkterne for to danske rejsende, der tilbragte nytåret sidste år på Gran Canaria. Arkivfoto: /ritzau/Pelle Rink Ferie Manglende sol og ingen æggebægre på hotellet: Danske chartergæster forlanger ny rejse

DanCenter: 'Det gør ondt i øjnene at se'
Hos DanCenter er tonen meget klar, da Ekstra Bladet mandag formiddag får fat i salgsdirektør, Lars Ramme Nielsen.

- Det gør ondt i øjnene at se de billeder, Ronnie har taget. Det er vi meget kede af, og der er ingen tvivl om, at han selvfølgelig får medhold i sin klage.

Ifølge salgsdirektøren er det fordi, at Ronnie Pedersen har sendt sin klage til kontoret i Gilleleje frem for til hovedkontoret, at han ikke fået svar på sin klage.

- Normalt skal det lokale kontor kontaktes undervejs på ferien, så fejlen kan udbredres. Efter endt ophold skal klager sendes her til hovedkontoret. Men vi laver selvfølgelig en kæmpe fejl i og med, at vores kollegaer i Gilleleje ikke videresender klagen til os med det samme.

Ifølge Lars Ramme Nielsen kan Ronnie Pedersen nu se frem til at få halvdelen af sine penge retur:

- Sagen er jo ikke færdigbehandlet endnu, men umiddelbart vil det være sådan, at han får 50 procent af lejen tilbage, da han blev boende i sommerhuset under hele opholdet.

'Vi har klokket i det'
- Man kan stadig booke sommerhuset på jeres hjemmeside. Har I tænkt jer at fortsætte med det?

- Givet den her sag vil vi selvfølgelig nu tage fat i den private husejer, der ejer sommerhuset og udlejer det gennem os. Der skal tjekkes op på, om det virkelig er skimmelsvamp, for det skal vores kunder selvfølgelig ikke bo i. Derudover er der selvfølgelig nogle møbler og den slags, der skal udskiftes og noget rengøring, vi skal være mere opmærksomme på.

- Hvordan kan det være, at I ikke har opdaget dette selv? I har vel rengøring ude og tjekke sommerhuset, hver gang der er lejeskift?

- Ja, det har vi, og derfor vil denne slags tilfælde normalt også altid blive fanget af os selv. I det her tilfælde har vores medarbejder ikke gjort sit arbejde godt nok. Vi laver alle fejl, og det har vedkommende også gjort her. Det vil vi selvfølgelig følge op på, siger Lars Ramme Nielsen og fortsætter:

- Vi vil skynde os at give Ronnie en undskyldning. Vi har klokket i det og er meget kede af det. Vi lever af tilfredse kunder, så vi er rigtig kede af en sag som denne.

Emin har klaget til rejseselskabet, som han føler har snydt ham, men de har ikke vendt tilbage på hans henvendelse. Foto: Privat Ferie Emin betalte 21.000 kr. for rejse: - Madrasserne var klamme og der lugtede af pis

1 af 6 
2 af 6 
3 af 6 
4 af 6 
5 af 6 
6 af 6 Ronnie Pedersen fik ødelagt sin ferie med familien, fordi sommerhuset var ubeboeligt. Foto: Privat
85 kommentarer
Vis kommentarer