Ruslands VM-værtsbyer: Så imødekommende er de over for danskerne

Der er stor forskel på de lokale russeres imødekommenhed over for danskere, alt efter hvilken by man befinder sig i

Der var 1730 danske fans på stadion i 2012, da Danmark mødte Holland ved åbningskampen til EM. Samlet så 9080 danske fans de tre kampe. Til sommer kommer der under 5000 danskere til Rusland. Foto: Jens Dresling.
Der var 1730 danske fans på stadion i 2012, da Danmark mødte Holland ved åbningskampen til EM. Samlet så 9080 danske fans de tre kampe. Til sommer kommer der under 5000 danskere til Rusland. Foto: Jens Dresling.

For hver dag, der går, kommer vi tættere og tættere på fodbolddrengenes VM-eventyr i Rusland.

Den 16. juni ruller bolden for første gang for Eriksen og co., når de møder Peru i byen Saransk. Og hvis du er en af de heldige danskere, der har fået fingrene i en billet til kampen, men du samtidig er lidt nervøs for at bevæge dig rundt blandt lokale russere, så kan du godt tage det med ro.

Den danske sportsvirksomhed 'Better Collective' har nemlig udspurgt indbyggerne i de 11 VM-værtsbyer, og ifølge undersøgelsen er der mange af de adspurgte indbyggere i Saransk, som ser frem til byde de danske tilskuere velkommen.

Better Collective har i alt udspurgt 2500 indbyggere i værtsbyerne, som er Jaroslavl, Jekaterinburg, Kaliningrad, Kasan, Krasnodar, Moskva, Nisjnij Novgorod, Podolsk, Rostov ved Don, Samara, Sankt Petersborg, Saransk, Sotji og Volgograd, og derefter har de rangeret byerne efter imødekommenhed over for udenlandske turister.

Derudover har Better Collect udspurgt de russiske adspurgte om deres imødekommenhed over for fans fra LGBT-miljøet, da homoseksualitet er lidt af en gråzone i Rusland, hvor det ikke er ulovligt at være homoseksuel, men hvor der er en lov imod at promovere homoseksualitet over for mindreårige.

Se listen over imødekommenheden i Ruslands 11 værtsbyer herunder:

Der var fest og glæde, da spillerne kvalificerede sig til VM efter 5-1 sejren over Irland i Dublin. Det er dog sværere end som så at tage turen til Rusland og støtte fodbolddrengene til sommer. Foto: Lars Poulsen. Ferie Følg landsholdet til VM i Rusland: Her er den ultimative rejseguide

Saransk
Saransk den mest begejstrede by i forhold til VM, og der er mange af de adspurgte indbyggere, der mest ser frem til at byde de danske tilskuere velkommen.

Danmark spiller sin første kamp den 16. juni mod Peru i Saransk, hvor de lokale indbyggere har en en imødekommenhed på 65 procent over for udenlandske turister samt 68 procent imødekommenhed over for fans fra LGBT-miljøet.

Samara
Indbyggerne i Samara er dem, der i højst grad mener, at deres by er dårligt forberedt til at afholde VM. Derudover er det byen, hvor flest adspurgte anser sig selv som de mest inkarnerede fodboldfans.

Danmarks anden kamp er mod Australien, og den bliver spillet den 21. juni netop i Samara, hvor der er en imødekommenhed på 68 og 69 procent over for henholdsvis udenlandske turister og for fans fra LGBT-miløjet.

Moskva
Danmarks tredje kamp mod Frankrig spilles den 26. juni i Moskva, som er byen, hvor de adspurgte har det mest negative syn på VM, og hvor flest indbyggere forventer aggressive fodboldfans.

Én procent af moskovitterne anser i øvrigt de danske spillere som mest sandsynlige til at gøre brug af doping.

I Moskva er der en imødekommenhed overfor udenlandske turister på 66 procent, og en imødekommenhed overfor fans fra LGBT-miljøet på 72 procent.

Mange danskere har rejst til udlandet på ferie i over en måned ad gangen, viser ny undersøgelse. Foto: Thomas Lekfeldt Ferie To ugers rejse er ikke nok for danskerne

Volgograd
Blot to procent af de adspurgte indbyggere i Volgograd ser mest frem til at byde danske tilskuere velkommen. Til sammenligning ser 26 procent mest frem til tyske tilskuere.

Imødekommenhed over for udenlandske turister: 72 procent.

Imødekommenhed over for fans fra LGBT-miljøet: 66 procent.

Nizhny Novgorod
De adspurgte i Nizhny Novgorod er de, der ser deres VM-værtskab som mindst gavnligt for deres by, men der er alligevel en imødekommenhed på 79 procent over for udenlandske turister.

Derudover er der en imødekommenhed på 67 procent over for fans fra LGBT-miljøet.

Kaliningrad
Det er nok de færreste danskere, der reelt tror på, at Danmarks fodbolddrenge vinder VM-trofæet, og det samme gør sig gældende i Kaliningrad.

Her er der dog alligevel én enkelt procent af indbyggerne, der tror på, at Danmark banker nok kasser ind til at kunne kalde sig verdensmestre efter VM.

Her har indbyggerne desuden en imødekommenhed på 68 procent over for udenlandske turister, og en imødekommenhed på 64 procent over for fans fra LGBT-miljøet.

Fans rådes til at købe VM-billetter hos FIFA. Foto: Jens Dresling VM 2018 Advarer danske VM-fans: Hold jer væk fra disse VM-billetter

Kazan
Kazans borgere ser mest frem til besøgende fra Tyskland og England. Kanzan-borgerne er samtidig dem, der mener, at englænderne er de spillere, der med mindst sandsynlighed vil gribe til doping under konkurrencen.

Imødekommenhed over for udenlandske turister: 79 procent.

Imødekommenhed over for fans fra LGBT-miljøet: 72 procent.

Rostov ved Don
I Rostov ved Don tror indbyggerne ikke synderligt på deres landsholdsdrenges etiske principper. I hvert fald er de adspurgte indbyggere i Rostov dem, der er mest tilbøjelige til at tro, at russiske spillere vil bruge doping under VM.

Det er dog også her, at tiltroen til, at Rusland vinder VM, er størst.

Imødekommenhed over for udenlandske turister: 68 procent.

Imødekommenhed over for fans fra LGBT-miljøet: 64 procent.

Sochi
Om det er på grund af det nylige Vinter OL, at Sochi er den værtsby, hvor befolkningen har det mest positive billede af VM, og hvor homofobi er mindst udbredt, er uvist, men ikke desto mindre viser undersøgelsen præcis dette.

Sochi-indbyggerne har nemlig en imødekommenhed på hele 82 procent over for udenlandske turister og en imødekommenhed på 77 procent over for fans fra LGBT-miljøet.

Der var fest og glæde, da spillerne kvalificerede sig til VM efter 5-1 sejren over Irland i Dublin. Opbakningen i Rusland bliver ikke overvældende til de danske spillere. Der kommer 645 danske fans til kampen mod Peru, 987 til opgøret mod Australien og 3362 i Moskva mod Frankrig. Foto: Lars Poulsen. VM 2018 Derfor bliver mange danske fans hjemme fra VM i Rusland

Skt. Petersborg
Skt. Petersborg er den russiske værtsby, hvor befolkningen er mest bekymret for matchfixing under VM.

Hele 11 procent af de adspurgte tror, at det er mest sandsynligt, at Rusland indlader sig på matchfixing, mens 2 procent nærer størst mistro til de danske drenge, når det kommer til matchfixing.

Det er samtidig den by, hvor flest adspurgte glæder sig mest til et eventuelt møde med danske fans (8 procent).

Imødekommenhed over for udenlandske turister: 73 procent.

Imødekommenhed over for fans fra LGBT-miljøet: 74 procent.

Jekaterinburg
De adspurgte indbyggere i Jekaterinburg er både blandt de mest intolerante overfor LGBT-personer og blandt dem, der tror, overfald på LGBT-personer under VM er mest sandsynligt.

Imødekommenhed over for udenlandske turister: 72 procent.

Imødekommenhed over for fans fra LGBT-miljøet: 69 procent.

Der var fest og glæde, da spillerne kvalificerede sig til VM efter 5-1 sejren over Irland i Dublin. Det er dog sværere end som så at tage turen til Rusland og støtte fodbolddrengene til sommer. Foto: Lars Poulsen. Ferie Følg landsholdet til VM i Rusland: Her er den ultimative rejseguide

3 kommentarer
Vis kommentarer