Ryanair flyver igen: 34 ruter fra Danmark

Fra 1. juli vil det irske flyselskab have flere fly på vingerne, og det skal blandt andet ske fra danske lufthavne

Ryanair planlægger at genoptage 40 procent af sine afgange 1. juli. Arkivfoto: Thomas Borberg
Ryanair planlægger at genoptage 40 procent af sine afgange 1. juli. Arkivfoto: Thomas Borberg

Siden publicering klokken 08.01 er der føjet ændringer i antal og destinationer. Tidligere fremgik det, at Ryanair ville genoptage 47 ruter fra Danmark, men dette er sidenhen blevet opdateret.

Billund, København og Aarhus. Fra lufthavnene i alle tre byer skal der 1. juli lette fly med Ryanairs karakteristiske hvide, blå og gule bemaling, hvis alt går efter planen.

Det sker som led i en stort anlagt genopretningsplan, som det irske lavprisselskab præsenterede tirsdag. På verdensplan vil flyselskabet genoptage 40 procent af sine afgange fra 1. juli, og i Danmark vil man gradvist øge antallet af flyvninger, så man i august flyver 34 ruter.

Det skriver Check-in.dk.

Ifølge mediet skal flertallet af Ryanairs fly lette fra Københavns Lufthavn. Herfra vil man i august betjene 20 ruter, mens Billund Lufthavn får 11, Aarhus to og Aalborg en enkelt.

Ryanair har især prioriteret storbyruter til byer som London, Madrid, Budapest og Rom, men der er også sommermål som Malaga og Palma de Mallorca på programmet.

Retningslinjer er på vej
De 34 ruter er dog ikke nok til at nå alle de destinationer, man gjorde før coronakrisen. I alt 19 ruter er ifølge Check-in.dk ikke med i første omgang.

Det gælder bl.a. ruterne fra København til Tenerife, Bruxelles og London-Southend, og det bliver heller ikke muligt at nå Athen fra Billund Lufthavn med det irske flyselskab.

Inden krisen lukkede flytrafikken ned, barslede Ryanair også med en rute fra Aarhus til Zadar i Kroatien, men den er ligeledes taget midlertidigt af bordet.

Ryanairs genopretningsplan kommer på et tidspunkt, hvor Udenrigsministeriet stadig fraråder alle unødvendige rejser. Flyselskaberne kan dog flyve frit til og fra Danmark i det omfang, de ønsker det, oplyser transportminister Benny Engelbrecht (S) ifølge Berlingske.

- Herudover kan jeg oplyse, at EU arbejder på et fælles regelsæt for retningslinjer for transportsektoren, og jeg forventer også, at EUs luftfartsagentur, EASA, kommer med konkrete retningslinjer for luftfarten inden for kort tid, siger ministeren ifølge mediet og tilføjer:

- Når landene og grænserne begynder at åbne, er det således vigtigt at have fælles retningslinjer på plads til at håndtere lufttrafikken.

Skisportssted vil gemme sne til efteråret