Annonce:
Annonce:

Ryanair forarger: Forsøgte at sælge flybilletter med døddrukken teenager

Ryanair brugte en bevidstløs teenager med en tom vinflaske ved sin side til at sælge flybilletter

Topchef Michael O'Leary og hans selskab, Ryanair, er landet i strid modvind, efter de delte et kontrovesielt billede af en døddrukken teenager på Twitter. Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix
Topchef Michael O'Leary og hans selskab, Ryanair, er landet i strid modvind, efter de delte et kontrovesielt billede af en døddrukken teenager på Twitter. Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Ferie

Et billede af en ung mand, der ligger tæt på fosterstilling i sandet med en tom vinflaske, har i den grad skabt røre i andedammen hos Ryanair.

Det skriver The Independent.

Lavprisflyselskabet havde nemlig benyttet det omtalte og kontroversielle billede til at reklamere for flybilletter målrettet færdiguddannede studerende, og Ryanair havde desuden tilføjet følgende tekst til reklamen, som florerede på Twitter:

- Til alle kommende færdiguddannede studerende: Planlæg din sommerferie nu, så du har noget at se frem til. Bestil på Ryanair.com, når du ’læser’ i aften, og så kan det her blive dig.

Se billedet herunder (artiklen fortsætter under billedet):

Pressefoto: Ryanair
Pressefoto: Ryanair
 

Reklamen blev dog mildest talt ikke modtaget med kyshånd på det sociale medie, hvor folk svinede Ryanair til for at promovere dødsdruk til unge mennesker.

Annonce:

- Studerende! Ryanair vil have, at I skynder jer og afslutter jeres eksaminer, så I kan betale dem for at flyve jer til Tenerife, hvor I kan drikke så meget, at I skal til udpumpning, og jeres forældre bliver nødt til at hente jer, skriver en enkelt Twitter-bruger blandt andet.

- Ryanairs reklame viser en studerende ligge bevidstløs i sandet efter et massivt alkoholindtag. Måske ikke død, men bevidstløs… Det er svært at tyde, når I (Ryanair, red.) opfordrer til den slags opførsel for at sælge flybilletter, skriver en anden.

Og vinderen er... Her er verdens billigste flyselskab

Ryanair: Ups, det var en fejl
Det britiske medie har desuden talt med Ben Butler fra foreningen ‘Drinkaware’, som rådgiver om brugen af alkohol.

- At blive så fuld, at man falder omkuld, er dårligt for dit helbred, din og andres sikkerhed samt din stolthed. Det er forbavsende, at dette er Ryanairs svar på en ’drømmeferie’, og vi opfordrer flyselskabet til at genoverveje denne reklame, og det budskab den sender.

Ryanair har i kølvandet på den massive kritik slettet billedet, som - de påstår - var en fejltagelse og ikke en del af deres reklamekampagne for den kommende sommer.

Annonce:

Ifølge lavprisflyselskabet blev billedet delt af deres ’Social Media’-redaktion.

- Det var blot vores hold på de sociale medier, der mindedes deres egen første drenge/pige-tur udenlands, og som tænkte på alle de vidunderlige seværdigheder og kulturelle aktiviteter, de nød som teenagere, lyder det fra Ryanair i en skriftlig udtalelse til The Independent.

Ny lov på vej i lufthavne: Fulde passagerer risikerer 'kæmpe bøder'

Dobbeltmoralske Ryanair?
Det kontroversielle billede fra Ryanair kommer kort tid efter, at selskabet offentligt efterlyste skrappere regler for salget af alkohol i lufthavne.

Til Ekstra Bladet fortalte lavprisflyselskabet i sidste uge, at de blandt andet vil have et forbud, der betyder, at der ikke må sælges alkohol inden klokken 10 om morgenen, og at der højst må sælges to genstande til hver enkelt passager:

- Det er ekstremt vigtigt, at lufthavnene introducerer disse forebyggende foranstaltninger, så der kan blive sat en stopper for dette overdrevne forbrug af alkohol, og de problemer det skaber, i stedet for at de blot tillader passagerer at drikke i overflod inden deres rejse.

Ryanair træt af stangstive Ibiza-rejsende: Nu snupper de din toldfri alkohol

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: