Ryanair lukker flere ruter fra København

Ryanair lukker ruter til De Kanariske Øer og London Southend

Ryanair lukker flere baser i Spanien. Det påvirker ruten Tenerife - København. Foto: REUTERS/Ralph Orlowski
Ryanair lukker flere baser i Spanien. Det påvirker ruten Tenerife - København. Foto: REUTERS/Ralph Orlowski

Solhungrende danskere kan kigge langt efter billetter til Tenerife denne vinter. I hvert fald hvis de plejer at rejse med Ryanair.

Lavprisflyselskabet indstiller flyvningerne til øen. Sidste afgang på ruten bliver 3. januar 2020. Det skriver mediet Check-in.

De irske Ryanair-piloter fik ikke lov til at strejke, men de britiske strejker i dag og i morgen. Foto: Paul Faith/ Ritzau Scanpix Ferie Strejke giver ingen problemer: Kaos venter først i september

Det kommer efter, at Ryanair, som Ekstra Bladet tidligere har beskrevet, har annonceret lukningen af fire baser i Spanien. Der er tale om deres lufthavnsbaser på øerne Lanzarote, Tenerife, Gran Canaria og Girona i Catalonien.

Også Ryanairs rute fra København til London Southend lukker ned. Ruten åbnede i foråret, men 26. oktober flyves der sidste gang på ruten, og den vender ikke tilbage i sommeren 2020.

Ryanairs vinterprogram byder også på andre nedskæringer.

Der skæres ned på ruterne fra København til Dublin, Edinburgh, Madrid, Málaga og Milano-Bergamo, der alle mister en ugentlig frekvens i hver retning i forhold til det tidligere offentliggjorte trafikprogram.

Ryanair skal fyre 500 piloter og 400 blandt kabinepersonalet. Samtidig skal 600 stillinger skæres væk frem mod næste sommer, siger selskabets administrerende direktør Michael O'Leary. Foto: Philip Davali Samfund Lavpriskæmpe skal fyre 900

Andre ruter får flere afgange
I stedet udvider Ryanair sit program for andre ruter.

Hvis man vil til Kaunas i Litauen, så får man en ekstra frekvens at vælge imellem. Afgangen fra København til Rom-Ciampino øges også fra tre ugentlige afgange til seks. Nürnberg i Tyskland går fra to til tre ugentlige afgange.

Hvis man vil have komfort på flyrejsen, er det oftest ikke nok blot at købe billetten. Flyselskaberne tjener i stigende grad penge på tilkøb som for eksempel mad, valg af sæde og priority-boarding. Ferie Så meget tjener flyselskaber på din ekstra benplads

Ryanair flyver stadig fra København til London Stansted og London Luton. Der flyves efter planen seks gange om ugen til Luton, mens Stansted-ruten reduceres fra oprindeligt 19 til 16 ugentlige afgange.

59 kommentarer
Vis kommentarer