Annonce:
Annonce:

Ryanair under mistanke: Snyder de med sædetildelingen?

Hundredevis af irske Ryanair-kunder påstår, at de får sæder langt væk fra deres rejseledsagere. Flyselskabet nægter, at de gør det bevidst

Irske Ryanair-kunder mener, at flyselskabet snyder med sædeuddelingen, så deres kunder skal bruge ekstra penge på at reservere et sæde. Foto: SWNS
Irske Ryanair-kunder mener, at flyselskabet snyder med sædeuddelingen, så deres kunder skal bruge ekstra penge på at reservere et sæde. Foto: SWNS
Annonce:
Følg Ferie

Ryanair er kommet under pres, fordi mange irske kunder mener, at flyselskabet bevidst tildeler rejseledsagere, der ikke har betalt ekstra for at reservere sæder, siddepladser væk fra hinanden, selvom de har booket billetterne samtidigt.

Avisen Irish Times beskrev problematiken onsdag, og sidenhen er hundredevis af passagerer fra Ryanair stået frem og fortalt, at de har oplevet præcis det samme.

Det skriver Check-IN.

Tidligere har de faste Ryanair-kunder oplevet at blive placeret ved siden af hinanden, hvis deres rejse er booket under samme reservation, men nu bliver de eftersigende placeret forskellige steder i flyet, selvom de checker ind så tidligt som muligt, skriver Irish Times.

Hvis man vil sidde sammen, når man flyver med Ryanair, bliver man altså nødt til at betale ekstra for at reservere et sæde.

Annonce:

Ifølge Check-IN starter prisen på omkring 15 kroner og stiger i takt med, hvor lang tid der er til rejsen samt hvor i flyet, man vil sidde.

Norwegian fik igen flere passagerer

Tre-årig placeret væk fra sine forældre
Den irske avis har samlet en hel bunke af læserberetninger fra Ryanair-kunder, som har oplevet at blive placeret langt væk fra deres rejseledsagere.

Blandt andet blev et tre-årigt barn placeret væk fra sine forældre, selvom der var frie siddepladser ved siden af dem:

- Vi chekkede ind så tidligt som muligt på et fly til Alicante, og de satte min tre-årige to rækker væk fra mig og 10 rækker væk fra min mand. Vi blev nødt til at betale for at få sæder sammen, hvilket overraskende nok var muligt, så hvorfor blev vi ikke bare placeret sammen til at starte med, skriver Pauline Burns.

Du kan læse flere beretninger fra Ryanair-kunder på Irish Times' hjemmeside her.

Annonce:

Ryanair afviser
Ryanair aviser over for Irish Times, at de har ændret praksis, når det handler om uddeling af siddepladser på flyet.

Ifølge flyselskabet er problemet kommet nu, fordi de har fået flere passagerer og dermed færre sæder at rykke rundt på, og derfor hænder det, at passagerer under samme reservation får sæder væk fra hinanden.

Derudover påpeger flyselskabet, at passagererne er blevet placeret tilfældigt siden 2014, hvor Ryanair gjorde det muligt for kunder at reserverer bestemte sæder.

Grusom video: Svensk turist sparker hotelansat i hovedet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: