Så berejste er dine børn

Børn i dag er meget mere rejsevante, end deres forældre var som børn – det gør dem bedre til at færdes i internationale miljøer

Tag børnene med ud i verden, og gør dem mere internationalt orienterede. (Foto: Flickr/Sankara Subramanian)
Tag børnene med ud i verden, og gør dem mere internationalt orienterede. (Foto: Flickr/Sankara Subramanian)

En ferierejse til udlandet er i dag ikke mange klik væk. Internettet har gjort det nemt at finde den fælles familieferie og bestille rejsen til udlandet, ligesom priserne er blevet mere overkommelige.

Den større tilgængelighed benytter de danske børnefamilier sig af.

Flere børn kommer på mange rejser
Langt flere forældre i dag tager nemlig deres børn med på udlandsrejser, i forhold til hvad deres egne forældre gjorde, da de var børn.

Se også: Disse handlinger får flypersonalet til at hade dig

Faktisk gælder det, at mere end fire ud af ti forældre, eller hvad der svarer til 44 procent, har rejst mere med deres børn, end de selv gjorde med deres forældre. Det viser en undersøgelse foretaget af Voxmeter for Apollo Rejser blandt 1036 danskere.

Resultatet af de mange udlandsbesøg er meget rejsevante danske børn.

Knap hvert andet barn – 44 procent – mellem fem og ni år har således allerede besøgt fem eller flere lande, mens det for de ti-18-årige gælder for knap 65 procent.

Se også: Billigst at booke rejsen på dette tidspunkt  

- Der er ingen tvivl om, at børn i dag ser meget mere af verden, end vi andre gjorde som børn. Det er blevet billigere og nemmere at rejse og ikke mindst at rejse med børn, fordi verden er blevet mindre. Rigtig mange forældre vælger naturligvis rejseformer og hoteller, som passer til børn, men de tager også på ture i området og får på den måde nye oplevelser og kulturelle indspark, fortæller Glenn Bisgaard, der er kommunikationschef for Apollo og tilføjer:

- Vi er en forældregeneration, der nyder at klæde vores børn på til at være verdensborgere.

Vænnes til internationalt miljø
Dette bakkes op af Anne-Dorthe Hestbæk, afdelingslederen i Børn og familie i SFI, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.

Hun understreger, at der ikke er forskningsmæssigt belæg for det, men at man kan pege på flere effekter ved den større rejseaktivitet.

- Børn bliver vant til at færdes i et internationalt miljø. Det er på den ene side godt for at fremme en mellemmenneskelig forståelse og en forståelse af det globale samfund, siger Anne-Dorthe Hestbæk og fortsætter:

- På den anden side bidrager det måske til en opfattelse af, at man selvfølgelig flyver verden rundt uden at tænke på miljøet og andre bieffekter af dette.

Tag et kig indenfor i Obama's lejede sommerresidens.Her er bl.a. pool med kig op til huset og mod atlanterhavet til den anden side. (Foto: PR) Ferie - 27. aug. 2015 - kl. 07:30 Se hele huset: Her holdt Obama sommerferie  

Ifølge undersøgelsen opfatter rigtig mange forældre det også som en vigtig del af deres børns opdragelse at tage børnene med ud på rejser.

39 procent af forældrene i undersøgelsen svarer således, at de tager deres børn med på udlandsrejser for at danne dem.

Giver perspektiv
Og lige præcis det at opleve andre kulturer og se, hvordan verden ser ud andre steder, sætter, ifølge Anne-Dorthe Hestbæk, også børns verden og hverdag i perspektiv.

- Børn i dag kan være meget mere oplyste om andre verdensdele og deres kulturer og andre måder at leve på, end de selv har erfaring med, siger hun.

Se også: Vild med at cykle? Så må du opleve denne by  

Det er altså noget andet at opleve verdens hjørner på egen krop end at se billeder af dem i googles søgeresultater. Og oplevelsen betyder samtidig også, at børn, der vokser op nu, formentlig drager ud for flere oplevelser i verden senere i livet.

- Det giver helt sikkert mange flere unge, der er vant til at tænke internationalt, og som f.eks. vil arbejde i udlandet eller med udenlandsk arbejdskraft i Danmark, siger Anne-Dorthe Hestbæk.

12 kommentarer
Vis kommentarer