Så er der tyrepenis på menuen!

Et museum for klam mad er åbnet i Sverige, og det er bestemt ikke for folk med sarte smagsløg

På Disgusting Food Museum kan man blandt andet sætte tænderne i et krydrede kaninhoveder. Foto: Anja Barte Tellin/AP
På Disgusting Food Museum kan man blandt andet sætte tænderne i et krydrede kaninhoveder. Foto: Anja Barte Tellin/AP

Nu behøver man ikke længere at nøjes med IKEAs ikoniske köttbullar, når man drager over på den anden side af Øresund.

Torsdag åbnede landets første museum for klam mad nemlig i Skånes største by, Malmø, hvor man fremover kan få lov til smage alt fra kogt tygepenis til krydrede kaninhoveder.

Det skriver CNN.

Manden bag det nyåbnede museum, der meget passende hedder ’The Disguting Food Museum’, som på dansk betyder ’Museet for ulækker/klam mad’, hedder Samuel West og er uddannet psykolog.

Ifølge ham er målet med museet at udfordre gæsternes synspunkt på, hvad der er (u)lækker mad, da opfattelsen ofte er kulturelt bestemt og derfor er yderst forskellig fra land til land.

- Det, vi synes, er ulækkert, er noget, vi har lært. Det er rent kulturelt, siger han til det amerikanske medie.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Disse flere måneder gamle æg, som er på menuen på museet, bliver bevaret i månedsvis i en blanding af ler, kalk, aske og salt. Foto: Anja Barte Tellin/AP
Disse flere måneder gamle æg, som er på menuen på museet, bliver bevaret i månedsvis i en blanding af ler, kalk, aske og salt. Foto: Anja Barte Tellin/AP

Se også: Sulten turist? Her kan du besøge verdens ældste fastfood-restauranter

Stegte edderkopper eller ormeinficeret ost
Museet ligger placeret få minutter fra Malmøs banegård og har udstillet retter og delikatesser fra hele verden.

Man kan blandt andet få lov til at teste sine smagsløg ved at tage en bid af hovedet, klovene og maven på et får i en ret, som er yderst populær i lande som Iran, Irak, Afghanistan og Armenien eller sætte tænderne i en Jell-O-dessert fyldt med slik, hvilket var populært i Amerika i 1960’erne.

(Artiklen fortsætter under billederne)

Desserten Jell-O med slik indeni. Foto: Anja Barte Tellin/AP
Desserten Jell-O med slik indeni. Foto: Anja Barte Tellin/AP

Her ses retten, der er lavet af hovedet, klovene og maven af et får. Foto: Anja Barte Tellin/AP
Her ses retten, der er lavet af hovedet, klovene og maven af et får. Foto: Anja Barte Tellin/AP
 

Derudover kan man blandt andet forsøge sig med førnævnte tyrepenis og kaninhoveder samt stegte taranteller, ormeinficeret ost fra Sicilien eller stegt marsvin fra Peru.

På ’menukortet’ findes også helt almindelig saltlakrids, som vi danskere nyder godt af, når sliktrangen banker på, men som mange andre lande anser for at være ulækkert på grund af dets salte smag.

Se også: Diller-forvirring i Island: Undskyld, er det her penis-museet?

Klam mad på tur i verden
Ifølge museumskurator, Samuel West, vil museet om tre måneder drøne på turne og tage den klamme mad med ud i verden, så flere mennesker har mulighed for at stifte bekendtskab med de mange delikatesser og forhåbentlig ændre opfattelse af, hvad ulækker mad er.

- Vi identificerer os stærkt kulturelt med det, vi spiser. Hvis du spørger folk, om de vil spise en bille, siger de, at det er ulækkert. Det er udfordringen. Men måske kan jeg få dem til at genoverveje (deres opfattelse, red.), siger han til CNN og fortsætter:

- Vi identificerer os i høj grad med den mad, vi spiser, men en del af dét at rejse er, at man prøver noget andet mad, fordi man på rejser i højere grad er interesseret i at prøve nye ting.

Det vides endnu ikke om museet kommer forbi Danmark på sin turne.

Denne japanske ret består af soyabønner med høbakterier. Foto: Anja Barte Tellin/AP
Denne japanske ret består af soyabønner med høbakterier. Foto: Anja Barte Tellin/AP

Mus bliver druknet i risvin og ligger der i op til et år, før vinen er klar til at blive drukket. Foto: Anja Barte Tellin/AP
Mus bliver druknet i risvin og ligger der i op til et år, før vinen er klar til at blive drukket. Foto: Anja Barte Tellin/AP

Se også: SAS serverede muggen kage: 'Det er grotesk!'

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilia Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen