Så er det officielt: Ferieparadis forbyder bestemt type solcreme

Hawaiis guvernør underskrev i sidste uge lovforslaget, som fra 2021 gør det ulovligt at bade med solcreme på i ferieparadiset

Ferieparadiset Hawaii har bandlyst solcreme fra 2021. Foto: Colourbox
Ferieparadiset Hawaii har bandlyst solcreme fra 2021. Foto: Colourbox

Hver sommer bliver vi spammet med advarsler om, hvor skadelige solens UV-stråler kan være, hvis man ikke smører sin krop ind i solcreme, men hvis du har planer om at hoppe en tur i bølgen blå i ferieparadiset Hawaii, kan du godt lade den beskyttende creme blive i tasken.

Hawaiis guvernør, David Ige, har nemlig så sent som i sidste uge underskrevet landets første lov, som vil gøre det ulovligt at benytte kemikalier, der er skadende for koralrevet - altså deriblandt solcreme.

Det skriver CNN.

Loven træder i kraft fra den 1. januar 2021 og betyder, at enhver form for salg eller distribuering af solcremer, der indeholder oxybenzone eller octinoxate, vil være ulovlig.

Lovforslaget var i første omgang baseret på en undersøgelse foretaget af Haereticus Environmental Laboratory, som viste, at netop disse to kemikalier skader koralrevet ved at afblege det, forårsage misdannelser og i værste fald dræber det, når solcremen bliver vasket af de solbadende strandgæsters kroppe.

Ferieparadis vil forbyde solcreme

Kritikere raser
Men selvom miljøforskere verden over højst sandsynligt klapper i hænderne af Hawaiis nye lov, så er det er bestemt ikke alle, der er lige begejstrede for den.

- To ingredienser, som begge er sikre og effektive i en solcreme, bliver forbudt, fordi en enkelt undersøgelse påstår, at de skader koralrevet, siger Jay Sirois fra Consumer Healtcare Products Association, som er en natonal forening, der repræsenterer fabrikanter af diverse produkter til huden, til CNN og fortsætter:

- Vi bliver nødt til at kigge bredere og se på den enorme mængde undersøgelser, der viser, at der er andre - og vigtigere - årsager til koralrevets forfald såsom den globale opvarmning, fiskeri og forurening, siger han til det amerikanske medie.

Derudover kritiserer andre kritikere forbuddet mod solcreme, fordi de mener, at det vil få folk til at stoppe med at beskytte sig selv mod solens UV-stråler, hvilket på lang sigt kan udvikle sig til sundhedsmæssige bekymringer.

En af verdens største sammenslutninger af dermatologer, The American Academy of Dermatology, siger f.eks. i en skriftlig udtalelse, at forbuddet kan føre til højere risiko for hudkræft, som på Hawaii i forvejen er 30 procent højere end landsgennemsnittet.

- Det er udfordrende for os dermatogoer, da det kan skabe forvirring i offentligheden og blandt patienter, der har brug for beskyttelse, siger Dr. Henry Lim i udtalelsen.

Ikonisk strand lukker: Lækre Leo har gjort den for populær

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter