Så mange penge bruger vi på sommerferien

Danskerne finder i højere grad den helt store pengepung frem, når sommerferien skal betales

Ny undersøgelse viser, at danskerne regner med at bruge hele 6351 kroner mere på sommerferien i år, end de gjorde for fire år siden. Foto: Charlotte de la Fuente/Ritzau Scanpix
Ny undersøgelse viser, at danskerne regner med at bruge hele 6351 kroner mere på sommerferien i år, end de gjorde for fire år siden. Foto: Charlotte de la Fuente/Ritzau Scanpix
Følg Ferie

Danskerne bliver mere og mere glade for at holde sommerferie. Eller også forkæler vi blot os selv i højere grad, når vi endelig er afsted.

I hvert fald regner vi i gennemsnit med at bruge hele 57 procent flere penge på sommerferien i år, end vi gjorde for fire år siden. Det viser en ny undersøgelse, som hotel- og rejsesøgemaskinen momondo.dk har lavet.

Hele 91 procent - altså flere end ni ud af ti danskere - planlægger en rejse i år, og i gennemsnit regner vi med at bruge 17.532 kroner på sommerferien. Tilbage i 2014 spenderede vi blot 11.181 kroner.

- Vores generelle forbrug giver en god indikation af de økonomiske konjunkturer i samfundet. Så når det går godt i samfundet, og danskerne har flere penge mellem hænderne, kommer det blandt andet til udtryk ved, at vi spenderer mere på ferier og andre forbrugsgoder, siger Lasse Skole Hansen, der er momondos danske presseansvarlig, og fortsætter:

- Danskerne er generelt glade for at rejse, og det smitter positivt af på vores betalingslyst. Vores undersøgelse viser, at rejser er den udgiftspost, som flest danskere helst vil bruge deres penge på og kommer foran for eksempel mad og vin, tøj, elektronik og kulturelle oplevelser.

Skru ned! Danske charterrejsende raser over forstyrret nattesøvn

Vil gerne spare på flybilletten
I momondos undersøgelse, som er foretaget blandt 27.400 respondenter i alderen 18-65 år på tværs af 26 lande, tyder det da også på, at rejser er noget af det, som danskerne helst vil bruge deres hårdttjente penge på.

27 procent af de adspurgte danskere svarer nemlig, at de helst vil bruge penge på ferie, mens mad og vin ligger på en andenplads med 18 procent. Tøj, sko og accessories får med 13 procent en tredjeplads på listen over, hvad vi danskerne vil kaste vores penge efter.

Til gengæld viser undersøgelsen også, at selvom ferier er et hit, så vil danskerne ikke spilde penge på transporten. I hvert fald ikke de unge danskere mellem 18-22 år, hvor hele 40 procent siger, at den budgetpost, de helst vil spare penge på, er flybilletterne.

Ifølge Lasse Skole Hansen er der dog et enkelt godt råd, man kan følge, hvis man gerne vil forøge chancen for billige flybilletter:

- Vores analyser viser, at man som en tommelfingerregel skal booke flybilletten omkring to måneder før afrejse, hvis man gerne vil have fat i de billigste billetter. Her kan man spare op til 34 procent på billetten.

Har du planlagt ferie under lockouten? Sådan er dine rettigheder

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind