Annonce:
Annonce:

Så meget farligere er skiferien

Vinteren er højsæson for ferieulykker – besøg på pisterne med brædder under fødderne giver fem gange flere skader end andre ferier

Der er fem gange større sandsynlighed for at du kommer til skade på skiferien end på solferien. (Foto: AP/Alessandro Trovati)
Der er fem gange større sandsynlighed for at du kommer til skade på skiferien end på solferien. (Foto: AP/Alessandro Trovati)
Annonce:
Følg Ferie

Er du en af de 400.000 danskere, der skal på skiferie i år, er risikoen for, at du kommer til skade fem gange højere på skibakken end på andre ferier.

Faktisk kommer ca. 10.000 danskere hvert år alvorligt til skade på skiferien, og omkring 2000 af dem i så alvorlig en grad, at de har brug for hjemtransport.

Turist spiddet ihjel af elefant for øjnene af sin teenage-datter

Og skal du selv betale for den, kan det hurtigt komme til at koste dig rigtigt mange penge.

– Når du tager på skiferie og drøner ned af stejle pister, er risikoen for ulykker langt større, end hvis du ligger på en strand og solbader. Derfor råder vi alle – erfarne som uerfarne – skiløbere til at sikre sig, at de har de rette forsikringer, siger Lise Agerley, kommunikationsdirektør i Alka og tilføjer:

Annonce:

– Omkring 10.000 danskere får hvert år brug for deres forsikring på deres skiferie. Cirka 2000 af dem kræver særlig hjemtransport, og det kan let koste 80-100.000 kr. I de værste tilfælde kan ulykken kræve et ambulancefly – og så bliver det endnu dyrere og bevæge sig op på 250.000-300.000 kr., siger Lise Agerley.

Mange unge kommer i klemme
Det er faktisk ikke kun, hvis man selv kommer galt af sted, at man kan få brug for en forsikring. Politi og domstole i udlandet hårdt nogle steder hårdt ned på én, hvis man bare har været involveret i ulykker.

2000 eller 9000 kr? Du vælger selv prisen på din flybillet

Det er især unge mellem 21 og 25 år, der ender i denne klemme. Mere end 30 procent i denne gruppe har nemlig ikke en indboforsikring, der ellers dækker det erstatningsansvar, man kan blive pålagt i forbindelse med andres ulykker.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: