Annonce:
Annonce:

Så skadelige er forretningsrejser for dit helbred

Stress, overvægt og depression er blot nogle af de helbredsproblemer, man risikerer at blive ramt af, hvis man ofte tager afsted på forretningsrejse

Annonce:
Følg Ferie

Det kan umiddelbart lyde fornemt, fint og vigtigt at skulle rejse på forretningsrejse hist og pist, men det kan altså godt trække tænder ud at skulle pakke kufferten i tide og utide for arbejdets skyld.

Det viser en ny undersøgelse, som Harvard Business Review har offentliggjort.

Ifølge magasinet sammenlignede de op mod titusind amerikanske ansattes helbredsundersøgelser og lægejournaler og fandt frem til, at der er en markant sammenhæng mellem mange forretningsrejser og en række fysiske helbredsrisici.

Da forskerne sammenlignede personer, der rejser seks dage om måneden for arbejdet, med personer, der spenderer 14 eller mere på farten om måneden, viste tallene, at de sidstnævnte havde en meget højere BMI og i højere grad døjede med dårligt helbred, symptomer på angst, depression og et højere alkoholindtag.

Annonce:

Derudover var dem, der er væk på forretningsrejse i to uger eller mere, mindre aktive, var i højere grad rygere og havde ofte søvnproblemer.

Læger advarer danske rejsende: Pas nu på denne sygdom

'Det er bekymrende'
Ifølge Harvard Business Reviews data stod det så grelt til, at folk, der er på forretningsrejser i 21 dage eller mere om måneden, har 92 procent større risiko for at være overvægtig, hvis man sammenligner med dem, der kun rejser i 1-6 dage.

Derudover er den 21-dage-eller-mere-gruppe i større fare for at få forhøjet blodtryk.

- Alle disse helbredsproblemer hos intensive forretningsrejsende er bekymrende. Både for deres eget helbred, men også for virksomhederne de arbejder for, skriver Harvard Business Review.

Disse resultater er ikke de eneste, der påviser en sammenhæng mellem mange forretningsrejser og et dårligt helbred.

Annonce:

Tidligere har et studie baseret på diverse erstatningssager hos World Bank fundet frem til, at folk, der rejste på forretningsrejser, havde betydelige større krav end ikke-rejsende arbejdere - og især når det kom til stress-relaterede sygdomme, var erstatningskravene højere hos de forretningsrejsende.

Brokkede sig over kolleger: Firma giver ikke-rygere en uges ekstra ferie

Pas på steaken med pommes
Harvard Business Reviews opfordrer i kølvandet på undersøgelsen til, at både arbejdsgiverne og de ansatte selv tager hånd om problemet:

- Vi anbefaler, at de ansatte får kurser omkring forretningsrejser, og at virksomhederne forbedrer reglerne for rejser. De ansatte bør få indsigt i, hvad et højt antal forretningsrejser kan gøre ved deres helbred, skriver magasinet og påpeger, at forretningsrejsende ofte tager dårligere valg, når de er på farten:

Annonce:

- Bøffen med pommes frites og en sen drink i hotelbaren virker måske nem og som en fin belønning for en lang dag med møder, men undersøgelser viser altså, at maden på restauranter indeholder flere kalorier, mere fedt og mindre fiber end hjemmelavet mad, og et højere kalorieindtag kan altså medføre kronisk stress.

- Derfor burde virksomhederne hjælpe deres ansatte med at identificere og vælge de sundest mulige løsninger og hjælpe dem med at forberede sig hjemmefra.

Ikke-rygere: Vi har ret til flere feriedage end rygere

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: