Sådan bliver 'Two World Trade' tårnet

Med danske Bjarke Ingels i spidsen har tegnestuen BIG løftet sløret for udseendet af den nye bygning ved World Trade Center

Sådan kommer 'Two World Trade' til at se ud.
Sådan kommer 'Two World Trade' til at se ud.

Den danske tegnestue Bjarke Ingels Group, BIG, med danske Bjarke Ingels i spidsen har løftet sløret for designet af den nye bygning ved World Trade Center.

Bygningen, der kommer til at hedde 'Two World Trade', bliver 408 meter høj, har 80 etager og vil trone på 200 Greenwich Street, hvor der er udsigt til 9/11-mindepladsen.

(Foto: Youtube/nzuploader03) Ferie TV: 91-årig bedstemor springer bungyjump

Bygningen består at bokse, der er stablet skævt oven på hinanden, så bygningens hældning følger hældningen på 'One World Trade', som allerede er bygget. Bjarke Ingels siger i forbindelse med offentliggørelsen til CNN:

– 'One World Trade' går faktisk ind af mod toppen. Two World Trade går ud af men i samme vinkel. Det betyder, at afstanden mellem de to bygninger er den samme hele vejen op, og at de to bygninger, på trods af de forskellige former, altid følger hinanden parallelt. De er ikke ens som tvillinger, men minder om hinanden som søskende.

Parret inden den tragiske ulykke. Ferie Mand sprang i døden for at redde kæresten

Konstruktion med 'stablede bokse' har givet plads til udeområder på flere forskellige etager.

– Det er en ny tendens, at folk vil have udendørsområder, siger arkitekten til CNN og fortsætter:

– Jeg har lige købt et sted selv i DUMBO (Down Under Manhattan Brigde, red.). Det valgte jeg, fordi det giver mig mulighed for masser af tagterrasse, så mit indendørs hjem kan fortsætte udenfor. Selv om du arbejder på 50. etage (i Two World Trade, red.) kan du gå uden for og nyde eftermiddagen – også midt i en travl dag, siger arkitekten til CNN.

Se BIGs tegninger af projektet hos CNN.

10 kommentarer
Vis kommentarer