Sådan er de vilde drømmejob egentlig

Sådan er det at blive udvalgt til at bestyre et koralrev eller være bogsælger i et ferieparadis

Et af jobbene findes på Maldiverne. Foto: Privat
Et af jobbene findes på Maldiverne. Foto: Privat

Hvor mange gange har vi ikke set diverse drømmejob blive annonceret og undret os over, om de overhovedet er virkelige?

Ofte beskriver annoncerne en stilling, der lyder som om, der knap nok er arbejde i det, til en enorm løn og i et fantastisk arbejdsmiljø.

Engelske The Sun har interviewet nogle af de, der har været så heldige at blive udvalgt til de drømmejob.

Tager sig af Great Barrier Reef
Australske Great Barrier Reef er det største koralrev i verden og er beliggende ud for kontinentets solrige østkyst.

I 2009 annoncerede man for en 'plejer' af koralrevet, der betød en løn på knap 600.000 kroner for at rejse rundt i Australien i seks måneder.

43-årige Ben Southall blev udvalgt blandt 34.000 ansøgere og beskriver det som en fantastisk oplevelse - men det var også udmattende.

- Det hårdeste var at gøre det bedste, jeg kunne, hele tiden. Det betød, at jeg konstant tvang mig selv til at arbejde i mange timer for at sikre, at min indsats virkelig var god, fortæller Ben Southall.

Alligevel husker han det som en af de mest skelsættende oplevelser, hvor han også brugte tiden til at oprette sit eget filmselskab.

Ti år efter kniber han stadig sig selv i armen over muligheden.

Phil Calvert ved ikke, hvor den næste rejse går til, men han håber på et sted med masser af kultur og historie. Foto: Privatfoto Ferie Vilde snapchats sikrer københavner verdens fedeste job

Sælger bøger på Maldiverne
På Soneva Fushi Resort på Maldiverne finder man britiske Hugo på 25 år. Til daglig arbejder han i feriestedets tre boghandler, bestyrer instagramkontoen Barefoot Bookseller og tilhørende blog og afholder arrangementer for turisterne.

Hugo slog tusindvis af ansøgere, der søgte om drømmejobbet, og det har været en fantastisk oplevelse, siger han.

- Jeg har været i stand til at læse og tale om fantastiske bøger, snorkle i min frokostpause, og jeg har mødt folk fra hele verden.

Der er dog nogle minusser.

- Det er et dejligt job i tre måneder, men jeg ville ikke kunne håndtere at være boghandler på Maldiverne i hele mit liv.

Spise pizza, se sport og rejse verden rundt og endda blive betalt for det? Ja, tak! Foto: Colourbox Ferie Drømmejobbet: Tjen kassen på at rejse, se sport og spise pizza

Bestyrer af tidevandsø
38-årige Richard James arbejder på og bor til daglig nær St Michaels Mount, der er en smuk tidevandsø ud for Cornwall i England.

Hans job har titlen Visitor Services Manager, hvilket betyder, at han er ansvarlig for de besøgende, der kommer til øen.

- Jobbet i sig selv er enormt givende med mange udfordringer, som holder mig travl, og forbedringer, der gør øen besøgsværdig uanset vejr eller tid på året, fortæller han.

2 kommentarer
Vis kommentarer