Sådan får du fingrene i de billigste flybilletter

Du kan spare helt op mod 40 procent på flybilletten, hvis du bestiller den på det rigtige tidspunkt

Der er penge at spare, hvis man bestiller sine flybilletter på det rigtige tidspunkt. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Der er penge at spare, hvis man bestiller sine flybilletter på det rigtige tidspunkt. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Følg Ferie

44 dage eller 99 dage.

Det er det antal dage før afrejse, hvor du skal bestille dine flybilletter til henholdsvis europæiske destinationer og destinationer uden for EU, hvis du vil sikre dig de billigste billetter.

Det viser en spritny analyse fra hotel- og rejsesøgemaskinen momondo.dk.

Det er sjette år i træk, at hjemmesiden analyserer danskernes flysøgninger, hvor der altså er en hel del penge at spare, hvis man booker på det rigtige tidspunkt.

Så meget kan man spare
Således kan man spare helt op mod 40 procent på billetten på rejser inden for Europa, hvis man bestiller flybilletten omkring seks uger i forvejen. Helt præcis skal man bestille de førnævnte 44 dage før afrejse, hvis man vil lave den største besparelse.

Derudover viser momondos analyse, at torsdag aften er det billigste tidspunkt at flyve på i Europa. Bestiller du en flybillet med afgang om torsdagen, kan du spare op mod 19 procent på billetten, mens flyafgange om aftenen kan spare dig helt op til 26 procent på billetprisen.

Ændring på vej i lufthavnen: Så 'krænkende' bliver check-in

Uden for Europa
Hvis man går og planlægger en længere rejse til lande uden for Europa, kan det godt betale sig at være i god tid med planlægningen, hvis man vil have fingrene i de billigste flybilletter.

Ifølge momondos analyse kan man nemlig spare helt op mod 28 procent, hvis man bestiller rejsen cirka 3,5 måned i forvejen - eller helt præcist 99 dage før afrejse.

Derudover skal man sørge for at vælge en flybillet med afgang onsdag morgen, hvis man vil have fat i de billigste billetter.

- Der kan være stor forskel på prisen på din flybillet, alt efter hvor lang tid i forvejen du køber billetten, og hvornår du skal rejse, siger momondos danske presseansvarlig Lasse Skole Hansen og fortsætter:

- Som forbruger kan det være svært at gennemskue, hvor tidligt man skal være ude for at få den billigste billet. Derfor gennemfører vi hvert år en omfattende analyse af brugernes rejsesøgninger, der kan hjælpe danskerne med at blive klogere på, hvornår det er billigst at købe billetten.

Hvis du vil være helt sikker på at få de billigste billetter, kan du benytte dig af momondos prisindsigt, der viser, hvornår det i gennemsnit er billigst at bestille flybilletter til forskellige destinationer. Du finder værktøjet her.

Glem alt om London, Paris og New York! Her er verdens mest besøgte by

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind